Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Οι Κερκυραίοι έκαναν καντάδες στον Εμίρη του Κατάρ που χρηματοδοτεί τους θεότρελους Ισλαμιστές σφαγείς!


Στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα βρίσκεται ο εμίρης του Κατάρ, η χώρα του οποίου από κοινού με την Σαουδική Αραβία και την Τουρκία υποστηρίζουν χρηματικά και με πολεμικό υλικό τους ισλαμιστές σφαγείς, εδώ και χρόνια, στην Συρία και τώρα και στο Ιράκ. 

Οι εκτελέσεις των Συρίων είναι και αυτές χρηματοδοτούμενες απ' τον Εμίρη! Μπράβο στους Κερκυραίους!



Ο Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι «συνελήφθη» να πίνει τον καφέ του στο Λιστόν ενώ
απολάμβανε τις καντάδες που του έκαναν οι ντόπιοι.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται ο Εμίρης του Κατάρ ενώ απολαμβάνει τον καφέ του, συνοδεία του πούρου του. Σε μια από αυτές ποζάρει δίπλα του μια νεαρή κοκκινομάλλα, ενώ σε άλλη διακρίνεται να κάθεται απέναντί του μια άλλη γυναικεία παρουσία, επίσης με κόκκινα μαλλιά.

Το πανέμορφο νησί του Ιονίου αποτελεί την πρώτη στάση του εμίρη του Κατάρ στη χώρα μας, πριν κατευθυνθεί στην Οξυά το νησί που έχει περάσει στην ιδιοκτησία του τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι έφθασε στην Κέρκυρα με το ιδιωτικό αεροσκάφος και στη συνέχεια με ελικόπτερο από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας επιβιβάστηκε στην «KATARA», την 124 μέτρων πολυτελή θαλαμηγό του με τα επτά καταστρώματα, τα δύο ελικοδρόμια, την πισίνα, το τζακούζι και το υποβρύχιο που είχε αγκυροβολήσει ανοικτά του λιμανιού της Κέρκυρας. 

Ο σεΐχης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί, από τις 26 Ιουνίου του 1995 έχει αναλάβει στα χέρια του τις τύχες ενός πλούσιου πετρελαιοπαραγωγού κράτους συνεχίζοντας την κυριαρχία της οικογένειάς του που διατηρείται εδώ και σχεδόν δύο αιώνες.

Το περιοδικό Forbes τοποθετεί τον εμίρη του Κατάρ στην 7η θέση της λίστας με τα πιο πλούσια μέλη βασιλικών οικογενειών στον κόσμο, με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μέσω των 50 δισεκατομμυρίων που διαχειρίζεται το δικό του Qatar Ιnvestment Αuthority επενδύει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Γεννημένος στη Ντόχα το 1952, ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο Κατάρ και φοίτησε στη στρατιωτική ακαδημία Sandhurst στην Αγγλία. Επιστρέφοντας το 1971 του απονεμήθηκε ο βαθμός του αντισυνταγματάρχη και του ανατέθηκε η διοίκηση του τάγματος Mobile το οποίο έκτοτε έχει μετονομαστεί σε τάγμα Hamad Mobile.

Προήχθη στο βαθμό του υποστρατήγου και διορίστηκε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Κατάρ και επέβλεψε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στρατού του εμιράτου, κάτι το οποίο πάντως δεν έγινε εμφανές στον πόλεμο του Κόλπου όταν οι δυνάμεις του Κατάρ αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του Κουβέιτ από τον Σαντάμ Χουσεΐν.

Ο σεΐχης Χαμάντ Αλ Θανί αναγορεύτηκε διάδοχος του Θρόνου το 1977 και ταυτοχρόνως ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Άμυνας. Στις αρχές του 1980 ηγήθηκε του Ανωτάτου Συμβουλίου Σχεδιασμού του Κατάρ που στην ουσία παίζει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή του κράτους.

Το 1992 ανέλαβε την ουσιαστική διακυβέρνηση του Κατάρ με αυξημένες ευθύνες στην κυβέρνηση και βοήθησε στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στις 27 Ιουνίου του 1995, πρωτοστάτησε σε πραξικόπημα ανατροπής του πατέρα του ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Η επίσημη στέψη του ως Εμίρη του Κατάρ έγινε στις 20 Ιουνίου του 2000.

Ο σεΐχης Χαμάντ θεωρείται ένας εκ των προοδευτικότερων αράβων ηγετών και έχει αναθέσει στη δεύτερη από τις τρεις συζύγους του Σεϊκα Μοζάχ αρμοδιότητες για την εκπαίδευση και τα δικαιώματα των παιδιών.

Αθλητής παλαιότερα ο ίδιος και δύτης, έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλητισμού στο Κατάρ και από τις βασικότερες φιλοδοξίες του είναι να κερδίσει ένας αθλητής από το κράτος του Ολυμπιακό μετάλλιο. Για τους σκοπούς αυτούς έχει ενθαρρύνει τη διοργάνωση πολλών διεθνών αθλητικών γεγονότων στο Κατάρ.

Θεωρείται από τους βασικούς χρηματοδότες του Al Jazeera και ο πραγματικός του ιδιοκτήτης κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται, παραδεχόμενος ωστόσο ότι έχει βοηθήσει αρχικά με 137 εκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια με αρκετά ακόμη χρήματα, όταν αυτό κρίθηκε αναγκαίο, στη δημιουργία του αντιπάλου δέους στα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα της Δύσης. Πολλές φορές οι ΗΠΑ του έχουν ζητήσει να κλείσει το δίκτυο, ιδίως όταν φιλοξενούσε συνεντεύξεις του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Από τους τρεις γάμους του έχει αποκτήσει 24 παιδιά, έντεκα γιούς και 13 κόρες. Η πρώτη σύζυγος του είναι κόρη του πρώτου εξαδέλφου του και με αυτήν έχει αποκτήσει δύο γιούς και έξι κόρες.

Με τη δεύτερη σύζυγό του έχει αποκτήσει πέντε γιούς και δύο κόρες, μεταξύ των οποίων και τον γεννημένο το 1980 σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Τάνι ο οποίος από το 2003 έχει οριστεί ως ο φυσικός κληρονόμος του Κατάρ.

Του έχουν απονεμηθεί δεκάδες ανώτατες τιμητικές διακρίσεις από πολλά κράτη όπως το Ομάν, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν, η Βενεζουέλα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, το Μαρόκο, ο Λίβανος, η Συρία, η Ολλανδία και η Μαλαισία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου