Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Επικυρώθηκε η διοικητική διαίρεση της Αλβανίας - Στόχος να εξαφανισθεί η ελληνική κοινότητα


Κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο η προσφυγή του
αντιπολιτευόμενου, κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος να κηρύξει ασυμβίβαστη με το σύνταγμα τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας κάτι που θα βάλει ταφόπλακα στην φωνή των Ελλήνων της Βορείας Ηπείρου.

Ο νέος νόμος απορρίφθηκε από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την Ομόνοια που εκπροσωπούν την ελληνική εθνική μειονότητα, διότι θεωρούν ότι της στερεί τη δυνατότητα πολιτικής εκπροσώπησης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Η περίπτωση του Δήμου της Χειμάρρας, όπου ζει μια συμπαγής ελληνική μειονότητα, στη οποία προσχωρεί, με βάση τη νέα διαίρεση, περιοχή με αμιγώς μουσουλμανικό πληθυσμό, προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της ηγεσίας της ελληνικής μειονότητας, η οποία κατηγόρησε τη σοσιαλιστική κυβέρνηση ότι με τη νέα διαίρεση επιδιώκει να αλλάξει τις δημογραφικές ισορροπίες για τους εκλογικούς λόγους, σε βάρος της.

Η είδηση ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του Δημοκρατικού Κόμματος, αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από τον πρωθυπουργό, Εντι Ράμα, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, πριν ακόμα το δικαστήριο ανακοινώσει επίσημα την απόφαση.

«Η απόφαση του Συνταγματικού που σφράγισε μια ιστορική μεταρρύθμιση, ανοίγει το δρόμο για μια ριζική αναδιοργάνωση του εδάφους και των υπηρεσιών», γράφει ο Έντι Ράμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...