Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Χρησιμοποιούν το Ολοκαύτωμα για να διαπράξουν επεκτατικούς πολέμους!


By Maidhc Ó Cathail for rt.com October 30, 2014

Απ’ την δημιουργία του μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Ισραήλ και οι φίλοι του έχουν γίνει ειδικοί στο να χειραγωγούν συναισθήματα, επικαλούνται ατέλειωτα τη μνήμη της Χιτλερικής Γερμανίας ως πρόσχημα για να ξεκινήσουν νέους πολέμους όπως έγινε με την πρόσφατη προπαγάνδα μέσω του Ολοκαυτώματος εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας.

«Η ειρωνεία είναι ότι το Ναζιστικό Ολοκαύτωμα έχει γίνει πλέον το βασικό ιδεολογικό όπλο για την πραγματοποίηση επιθετικών πολέμων», λέει ο Εβραίος Νόρμαν Φίνκελστάϊν στον Yoav Shamir στην “Defamation», το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του 2009 του Ισραηλινού σκηνοθέτη Yoav Shamir που παρουσιάζει το πως οι αντιλήψεις περί αντισημιτισμού επηρεάζουν τις πολιτικές του Ισραήλ και των ΗΠΑ. «Κάθε φορά που θέλετε να δια πράξετε έναν επιθετικό πόλεμο, φέρνετε στο προσκήνιο το Ολοκαύτωμα των Ναζί».

Αν ψάχνετε για στοιχεία για να στηρίξετε την θέση αυτή του Finkelstein σήμερα, δεν χρειάζεται παρά να πάτε στο Μουσείο Μνήμης Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ και στην συνέχεια στις φωτογραφίες των αδυνατισμένων και ακρωτηριασμένων πτωμάτων στη σύγχρονη Συρία.

Το μικρό έκθεμα, με τίτλο «Γενοκτονία: Η απειλή Συνεχίζει», περιέχει μια ντουζίνα εικόνες από ένα αρχείο 55.000 εικόνες που υποτίθεται βγήκε λαθραία απ’ τη χώρα απ’ τον «Ceasar», μια μυστηριώδη πηγή που υποστηρίζει ότι λιποτάκτησε απ’ την δουλειά του ως φωτογράφος του Συριακού στρατού όταν διατάχθηκε να φωτογραφίσει περισσότερα απο 10.000 πτώματα.

Δίνοντας έμφαση στην απειλή μιας επικείμενης γενοκτονίας, ο συνειδητός αποστάτης προειδοποιεί ότι μια παρόμοια τύχη περιμένει 150.000 ανθρώπους που παραμένουν φυλακισμένοι απ’ την κυβέρνηση του Bashar Assad.

«Είναι πολύ δυνατές εικόνες και οι θεατές αμέσως θυμήθηκαν το Ολοκαύτωμα», λέει ο Cameron Hudson ο διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης Γενοκτονιών του Μουσείου τον Οκτώβριο.


Ολόκληρο το αγγλικό κείμενο μπορείτε να το δείτε
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...