Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Αυτός είναι ο Εβραίος που ευθύνεται για την νέα πτώχευση της Αργεντινής


Δεύτερη πτώχευση σε 12 χρόνια για την Αργεντινή. Ποιος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το νέο οικονομικό αδιέξοδο της χώρας

 
Η Αργεντινή αντιμετωπίζει το φάσμα της νέας χρεωκοπίας μέσα στην τελευταία 15ετία μετά την αποτυχία των δραματικών διήμερων διαπραγματεύσεων μεταξύ του Μπουένος Άιρες και των "απρόθυμων" πιστωτών του, οι οποίοι είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν οικειοθελώς στα "κουρέματα" χρέους του 2005 και του 2010.

Ο Αργεντινός υπουργός Οικονομικών Άξελ Κούσιλοφ δήλωσε πως οι "απρόθυμοι" απέρριψαν κάθε συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής. Χαρακτήρισε εκ νέου τους "απρόθυμους" ως "όρνια" και σημείωσε πως η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχτεί κανέναν "εκβιασμό".

Η Αργεντινή δεν μπορούσε να καταβάλει στους "απρόθυμους" την επιδικασμένη αποζημίωση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς αυτό θα έθετε ένα προηγούμενο που προκαλούσε κύμα προσφυγών από επενδυτές που δέχτηκαν τα "κουρεμένα" ομόλογα.

Ποια είναι όμως αυτά τα "όρνια"; Ή μάλλον, ποιος είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης της Αργεντινής;

Ο Μεγιστάνας των "απρόθυμων". Σε όποια χώρα πατάει το πόδι του, αμέσως μετά, αυτή… του χρωστάει

Επικεφαλής των "απρόθυμων" είναι τα κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια Elliott Management Corp., του δισεκατομμυριούχου Πολ Σίνγκερ, και Aurelius Capital Management.

Ο 69χρονος Σίνγκερ, χρηματοδότης των Ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ, άνοιξε μέτωπο με την πρόεδρο της Αργεντινής και οδήγησε τη χώρα στα άκρα.

Γόνος μιας μικρομεσαίας εβραϊκής οικογένειας του Νιου Τζέρσι, ο
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...