Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος αλλοδαπός τεκμηριώσει 5 χρόνια παραμονή στην Ελλάδα θα μπορεί να ψηφίζει και να είναι υποψήφιος!

Εικόνες απ' το μέλλον της Ελλάδας... 

Πολιτικά δικαιώματα – Ιθαγένεια – Μετανάστες δεύτερης γενιάς

Απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και σε όλα τα παιδιά που συμπληρώνουν τρία χρόνια παραμονής στη χώρα μας.
Αναγνώριση στα παιδιά που αποφοιτούν από σχολεία μέσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα (και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για κτήση ιθαγένειας ή δεν επιθυμούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια) του καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος με την ενηλικίωσή τους, ανεξάρτητα από τη νόμιμη ή μη διαμονή των γονέων τους στη χώρα.

Παροχή άδειας αόριστης διάρκειας στους αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν στην ελληνική εκπαίδευση.

Καθιέρωση της αρχής της κατοικίας προκειμένου για την κτήση της ιθαγένειας (residence citizenship), που θα στηρίζεται όχι στον τόπο γέννησης ή στην καταγωγή βάσει αίματος, αλλά στον τόπο που βρίσκεται η κατοικία και η εργασία του μετανάστη, δημιουργώντας ειδικό δεσμό με τη χώρα.

Παροχή δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα.

Οι προγραμματικοί μας στόχοι

Μετανάστες
Είσοδος μεταναστών
Κατάργηση των σημερινών

Ο Τσίπρας αρνείται να μπει σε εκκλησία και δεν εκμεταλλεύεται την Ορθοδοξία για πολιτικούς λόγους!


Ανακαλύφθηκε ιός που μπορεί να μας κάνει… «χαζούς»


Επιστήμονες από τις ΗΠΑ ανακάλυψαν έναν ιό, ο οποίος επηρεάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και κάνει τους ανθρώπους πιο «χαζούς».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας The Independent, ο
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...