Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Και η Κίνα απορρίπτει τις Γενετικά Τροποποιημένες τροφές

Η είδηση είναι απο NATURAL SOCIETY και η μετάφραση απο ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Καθώς η επίγνωση για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και τους κινδύνους που αυτά επιφέρουν αυξάνεται, πολλές χώρες λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση των γεντικά τροποποιημένων τροφών. 




Κάποιες χώρες να καταστρέφουν τις Γενετικά Τροποποιημένες καλλιέργειές τους, κάποιοι επιστήμονες δείχνουν με στοιχεία και εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για τα ΓΤΠ. Έτσι δημιουργείται ένα συνεχώς αυξανόμενο κίνημα σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιούνται για να διαφυλάξουν την ακεραιότητα των παραδοσιακών τροφών τους. 






Η Κίνα αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα χώρας που λαμβάνει μέτρα ενάντια στους Γενετικά Τροποποιημένους σπόρους.


Το ρύζι είναι η τροφή που χρησιμοποιείται ευρέως στην Κινεζική δίαιτα. Απο τη στιγμή που αποτελεί τη βασική τροφή για πάνω απο 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους στην Κίνα, οποιοσδήποτε συμβιβασμός στην αγνότητά του θα πρέπει να αξιολογηθεί ανάλογα με τα συμφέροντα του πληθυσμού.


Η δράση αυτή της Κινέζικης κυβέρνησης αποσκοπεί στο να έχουν έλεγχο στα τρόφιμά τους, κάτι που και στις ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπισθεί ανάλογα. Στις ΗΠΑ οι Γενετικά Τροποποιημένες τροφές δεν είναι απλά αποδεκτές απο χαλαρούς κανονισμούς, αλλά δεν έχουν ακόμη την κατάλληλη σήμανση.


Οι κίνδυνοι απο τα Γενετικά Τροποποιημένα προϊόντα είναι πολύ μεγάλοι και δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί. Με ένα μεγάλο αριθμό τεκμηριωμένων αρνητικών επιδράσεων στους καταναλωτές τους, οι Γενετικά Τροποποιημένες τροφές αποτελούν μια υψηλού κινδύνου απειλή για την υγεία του ατόμου.


Αν αυτό δεν είναι αρκετό, οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι απειλούν την ακεραιότητα του αποθέματος τροφών στο σύνολό τους καταστρέφοντας το περιβάλλον με πανίσχυρους σπόρους και μεταλλαγμένα μικρόβια. 


Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε μορφή δράσης που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για την πρόληψη ή την εξάλειψη των Γενετικά Τροποιημένων τροφίμων είναι σημαντική. Επανεξετάζοντας την φύση και την κλίμακα της απειλής υπο το φώς νέων στοιχείων θα  υποχρεώσει σε ακόμη περισσότερη δράση σε περισσότερες περιοχές του πλανήτη.


http://eleftheri-epistimi.blogspot.gr/2012/02/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...