Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα: Το πρόβλημα είναι οι πολλοί αστυνομικοί και όχι το παρεμπόριο

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Athens Voice” ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. 




Ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε τη θέση του, ότι δε μπορεί να βλέπει πολύ αστυνομία στο κέντρο, με το εξής ακλόνητο επιχείρημα:

«Όταν βλέπεις τόσους αστυνομικούς μαζεμένους, αμέσως σου δημιουργείται ένα αίσθημα ανασφάλειας, ότι όπου να ’ναι κάτι κακό θα συμβεί, γεγονός που δεν βοηθά καθόλου ούτε το εμπορικό κέντρο ούτε τον τουρισμό».
«Αν θέλουμε να χτυπήσουμε το παραεμπόριο, ο τρόπος σίγουρα δεν είναι να κυνηγάμε τους ανθρώπους με τα σεντόνια, αλλά η πολιτεία να ενισχύσει τη φύλαξη και τον έλεγχο στα σημεία εισόδου της χώρας, στα λιμάνια και τα τελωνεία. Το παραεμπόριο δεν είναι ελληνικό φαινόμενο και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όπως και παντού στον κόσμο. Φτιάχνοντας οργανωμένες υπαίθριες αγορές που θα λειτουργούν διαφορετικές μέρες σε διαφορετικές περιοχές, ώστε να μην επιβαρύνονται δυσανάλογα συγκεκριμένες εμπορικές πιάτσες. Εκεί, με νόμιμο και θεσμικό τρόπο, με απόδοση των προβλεπόμενων δασμών και φόρων στο κράτος και το δήμο και σε συνεργασία με οργανωμένους συλλόγους μεταναστών θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους είναι σήμερα θύματα εκμετάλλευσης από τα μεγάλα κυκλώματα του παραεμπορίου να ζήσουν με αξιοπρέπεια».


eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...