Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Το 100% των ψήφων απέσπασε ο ηγέτης της Κομμουνιστικής Βόρειας Κορέας

Στη Βόρεια Κορέα, ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν επικράτησε με το 100% των ψήφων κατά τη διαδικασία των μονοκομματικών κοινοβουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με δημοσιεύματα κρατικών μέσων ενημέρωσης της χώρας αυτής σήμερα Δευτέρα. «Οι ψηφοφόροι έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία και το 100% ψήφισε υπέρ του Κιμ Γιονγκ Ουν», ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας.
Το αποτέλεσμα αυτό χαρακτηρίστηκε μια «έκφραση της απόλυτης υποστήριξης και της βαθιάς εμπιστοσύνης στον ανώτατο ηγέτη από το σύνολο του προσωπικού των κρατικών υπηρεσιών και των πολιτών». Οι εκλογές της Κυριακής ήταν οι
πρώτες για την ανάδειξη μελών της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης από την ημέρα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέλαβε την ηγεσία του καθεστώτος μετά το θάνατο του πατέρα του, του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πριν από δύο χρόνια. Η Λαϊκή Εθνοσυνέλευση είναι τυπικά η ανώτατη νομοθετική εξουσία, αλλά πρακτικά συνεδριάζει μόνο μία ή το πολύ δύο φορές το χρόνο για να επικυρώσει τις πολιτικές που καταρτίζει το Κόμμα Εργατών. Αναλυτές στην άλλη πλευρά των συνόρων, στη Νότια Κορέα, επισήμαναν ότι το αποτέλεσμα αυτής της εκλογικής διαδικασίας θα οδηγήσει στην εδραίωση της εξουσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...