Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Το περιούσιο BBC λέει ότι χρειάζονται λιγότεροι λευκοί στα πάνελ και περισσότερους μαύρους και ομοφυλόφιλους


Η γνωστή ποδοσφαιρική εκπομπή του BBC ‘Match Of The Day’χρειάζεται να γίνει πιο «ποικιλόμορφη» με λιγότερους λευκούς άνδρες στο πάνελ, λέει το BBC.

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι οι δραματικές σειρές θα περιλαμβάνουν περισσότερους μαύρους και ‘gay’ ηθοποιούς ώστε έτσι να «αντανακλούν την σύγχρονη Βρετανία», η εταιρεία έστρεψε το βλέμμα της στις αθλητικές εκπομπές .

O Danny Cohen (φώτο), ο εβραϊκής καταγωγής διευθυντής τηλεόρασηs του BBC, ασκεί κριτική στην σαββατιάτικη ποδοσφαιρική εκπομπή του BBC1.

Είπε : «Αν θέλουμε να έχουμε πέντε ανθρώπους σε ένα πάνελ, δεν θα πρέπει να είναι πέντε λευκοί άνδρες. Νομίζω ότι το ίδιο πράγμα πρέπει να υπάρχει στο ‘Match Of The Day’. Είναι ένα πολύ ‘ποικιλόμορφο’ άθλημα και δεν θα έπρεπε να είναι έτσι (η εκπομπή)».

Αν και ο Cohen δεν προχώρησε να κάνει έκκληση για μια «ποσόστωση ποικιλομορφίας» στο πάνελ της εκπομπής, κατέστησε σαφές ότι αναμένει να δει «αλλαγές» στο στήσιμο των αθλητικών πάνελ στο εγγύς μέλλον.

Η εβδομαδιαία εκπομπή παρουσιάζεται από τον 53χρονο Άγγλο πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Gary Lineker, που πληρώνεται με 1,5 εκατομμύριο λίρες κάθε έτος.

Μαζί του συχνά εμφανίζεται ο πρώην συμπαίκτης του Alan Shearer, 43 ετών και ο  Σκοτσέζος Alan Hansen, 58 ετών, και συχνά άλλοι λευκοί ειδικοί, όπως ο Robbie Fowler, 38 ετών και οMichael Owen, 34 ετών.

Το πρόγραμμα έχει κάποιους μαύρους ειδήμονες περί το ποδόσφαιρο και έχει καλέσει τον παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ να συμμετέχει στην δημοσιογραφική ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το καλοκαίρι.

Η πρώτη γυναίκα σχολιαστής στο Match of the Day ήταν η Jacqui Oatley το 2007, ενώ στο Radio Five Live Charlotte, η CharlotteGreen είναι πλέον η νέα φωνή.

Τον περασμένο μήνα, ο Cohen είχε δηλώσει για τις κωμικές σειρές του BBC ότι δεν είναι «αποδεκτό» να έχουν πάνελ με μόνο άντρες και είπε ότι από τώρα και στο εξής θα έχουν τουλάχιστον μια γυναίκα.

Σε μια άλλη εκδήλωση, ο υπεύθυνος για τις δραματικές σειρέςομοφυλόφιλος Ben Stephenson (φώτο) είπε ότι θέλειπερισσότερους μαύρους και ‘gay’ ηθοποιούς στην τηλεόρασηγια να «αντανακλούν την σύγχρονη Βρετανία».ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://redskywarning.blogspot.gr/2014/03/bbc.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...