Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Δεν τους ακούει κανείς: Σε άδειες καρέκλες μίλησε ο Βενιζέλος στο συνέδριο της "Ελιάς"

Μπροστά σε άδεια καθίσματα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη ημέρα η συνδιάσκεψη της «Ελιάς», μετά το ναυάγιο της συμφωνίας με τους «58» και την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μη συμμετάσχει. Απόντα και 11 κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης της Ελιάς.
 
Εκεί διαπίστωσε ότι 11 βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ήταν απόντες, τόσο χθες, όσο και σήμερα, γεγονός που αποτυπώνει την απροθυμία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν στο πολιτικό εγχείρημα.
 
Βέβαια, οι 8 από τους 11 δικαιολογήθηκαν, όταν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου επικοινώνησαν μαζί τους.
 
Αδικαιολογήτως απών ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δεν έχει ακόμη εκφράσει δημοσίως τη θέση του απέναντι στην Ελιά αλλά πιθανόν να το κάνει το επόμενο διάστημα.
 
Χαρακτηριστικό πλέον της επίσημης πια διάλυσης του ΠΑΣΟΚ είναι ότι από την εναρκτήρια συνδιάσκεψη της "Ελιάς" απουσίαζαν εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου οι «παπανδρεϊκοί» Φίλιππος Σαχινίδης και Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Πεταλωτής, Παύλος Γερουλάνος, Κώστας Τριαντάφυλλος, αλλά και η Φώφη Γεννηματά.
 
Απόντες επίσης ήταν ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τον Θόδωρο Πάγκαλο και τον Δημήτρη Ρέππα ως τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ενώ η Ντίνα Λάζαρη, χρόνια στην πρώτη γραμμή του ΠΑΣΟΚ χωρίς να έχει την ιδιότητα του "κορυφαίου στελέχους" έγραψε στο facebook:
 
"Με ρωτάνε αν θα πάω στη «Συνδιάσκεψη». Ασφαλώς ΟΧΙ! Πέρασε ο καιρός που μπορούσαμε να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε.
 
Οι τακτικισμοί, τα αδειάσματα, οι ευκαιριακές συμφωνίες στρατηγών χωρίς στρατούς, το μπαλαμούτι, τα στημένα photo opportunities, η προσχηματική ενότητα, οι μαϊμουδιές, οι παράγκες και τα παραπήγματα οδηγούν στην εξαΰλωση. Δε με εκφράζουν και με βρίσκουν κάθετα αντίθετη. Θλίβομαι...»
 
Η δεύτερη μέρα της Συνδιάσκεψης χαρακτηρίστηκε από την απουσία κόσμου, αφού το μεσημέρι της Κυριακής οι εργασίες ξεκίνησαν με άδεια καθίσματα.
 
Κεντρικό θέμα συζήτησης των λίγων παρευρισκομένων ήταν η απόφαση να απέχει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έστειλε και επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο και εξέφραζε τις αντιρρήσεις του για την «Ελιά».
 
Σύμφωνα με βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος σε κατ´ ιδίαν συζήτηση που είχε μαζί του είπε πως στην τηλεφωνική συνομιλία του την Παρασκευή το βράδυ με τον κ. Παπανδρέου, του είπε πως η επιτυχία της κυβέρνησης θα εξελιχθεί προς όφελός του, αφού θα δικαιωθεί για τις επιλογές του.
 
Το απόγευμα της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 7:00 είναι προγραμματισμένη ομιλία του υποψήφιου προέδρου για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κ. Μάρτιν Σουλτς.
 
Ο υποψήφιος πρόεδρος για την ΕΕ αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του θα μεταβεί στο ξενοδοχείο Χίλτον όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.
 
Η συνάντηση των δύο ανδρών θα είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες, αφού την προηγούμενη εβδομάδα είχαν την ευκαιρία να βρεθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του κ. Κουβέλη στις Βρυξέλλες.
 
Την πλάτη του στο ΠΑΣΟΚ και την «Ελιά» γύρισε ο Γιώργος Παπανδρέου με την απόφασή του να μποϊκοτάρει τη χθεσινή συνδιάσκεψη της Ελιάς, σηματοδοτώντας την οριστική ρήξη με το κόμμα.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνοντας για την απόφασή του να διαχωρίσει τη θέση του από την Ελιά, κατηγόρησε τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι χρησιμοποιεί μηχανισμούς, ομάδες και παρέες που είναι έξω από την κοινωνία των πολιτών για να διατηρήσει θέσεις και αξιώματα.
 
Εκτός «Ελιάς» μένει και ο Θόδωρος Πάγκαλος που δεν προσκλήθηκε στην συνδιάσκεψη που ολοκληρώνεται σήμερα στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ξέσπασε χαρακτηρίζοντας «ηλίθιους» αυτούς που αποφάσισαν να μην τον καλέσουν.
 
«Δεν ξέρω για ποιον λόγο δεν πήγε ο κ. Παπανδρέου, μπορώ να σας πω γιατί δεν πήγα εγώ: Δεν με κάλεσαν και θεωρώ ότι με απέκλεισαν για κάποιο λόγο, τον οποίο δεν γνωρίζω», δήλωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος στην πρωινή εκπομπή του Mega.
 
«Θέλω να επισημάνω πόσο ηλίθιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν να μη με καλέσουν, γιατί δεν είναι δυνατόν να με ξέχασαν. Γιατί αν με καλούσαν και δεν πήγαινα, θα έπρεπε να δικαιολογηθώ γιατί δεν πήγα, ενώ τώρα πρέπει να δικαιολογηθούν αυτοί που δεν με κάλεσαν», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.
 
«Θεωρώ ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με απέκλεισε, κατόπιν αυτού είμαι εκτός Ελιάς», συμπλήρωσε.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΔΕΙΝΗ ΑΛΛΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ...........ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΕ ΑΡΓΑ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ............ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΕΧΘΡΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...