Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Το Die Linke τίθενται εναντίον εναντίον του κουρέματος ή της διαγραφής του ελληνικού χρέους

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου. 

«Να τα και τα ευχάριστα!», όπως έλεγε και ο αξέχαστος Νίκος Σταυρίδης στην Ελληνική ταινία τα «Κίτρινα γάντια».

Παραθέτουμε τα σχόλια του υποψηφίου διδάκτορος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου κυρίου  Γ. Βάσσαλου στον γνωστό ιστότοπο Iskra.gr.


“Σε ένα μεγάλο συνέδριο που διοργανώθηκε από το Eurodad την περασμένη Παρασκευή, είχα την ευκαιρία να ακούσω τον 
Axel Troost, επικεφαλής του τμήματος των οικονομικών πολιτικών του Die Linke (αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ)  στο γερμανικό κοινοβούλιο. Άκουσα με έκπληξη το λόγο για τον οποίο ο Axel Troost είναι εναντίον του χαρακτηρισμού του ελληνικού χρέους προς την τρόικα ως απεχθούς, και ως συνέπεια είναι ενάντια στη διαγραφή του. Το χειρότερο είναι ότι το Die Linke φαίνεται να έχει πείσει το ΣΥΡΙΖΑ να αποκλείσει την επιτακτικά αναγκαία μονομερή παύση πληρωμών και να προωθήσει μια «ομαλή διαπραγμάτευση» με σκοπό την προστασία των πιστωτών”.

Τα ανωτέρω σχόλια δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν αφού αποτελούν μια ακόμη επιβεβαίωση των επικρίσεων που πολλές φορές μέχρι σήμερα έχει δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τις θέσεις του «αδελφού» ευρωπαϊκού κόμματος Die Linke το οποίο ανελλιπώς φροντίζει να υποστηρίζει και να υπενθυμίζει ότι οι Έλληνες έχουν χρήματα και δεν δικαιούνται περεταίρω ενίσχυσης από τα χρήματα των γερμανών φορολογούμενων, αποκλείοντας επομένως κάθε συζήτηση περί επαχθούς χρέους και κουρέματος.

Για μια ακόμη λοιπόν φορά διαπιστώνουμε την αδιαφορία του κυρίου Τσίπρα προς τα δεινά του Ελληνικού Λαού, καθώς  και την ανευθυνότητα με την οποία χειρίζεται και θα χειρίζεται στο μέλλον, εάν και εφόσον χρηματίσει κυβέρνηση (φτού!!!) κρίσιμα Εθνικά θέματα.

Όπως επίσης διαπιστώνουμε ότι εμπρός στις προσωπικές του φιλοδοξίες και την ανυπέρβλητη ματαιοδοξία του, αποφεύγει συστηματικά να έρθει σε προστριβή με αυτούς που πιθανότατα θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του για την προεδρία της κομισιόν στο κόμμα της Ευρωπαϊκής αριστεράς.

Για τον αγαπητό Αλέξη περισσότερη βαρύτητα έχουν οι καλές σχέσεις και η αγαστή συνεργασία με τους ευρωπαίους συντρόφους του, παρά με τον λαό που επιθυμεί να κυβερνήσει.

Πώς λοιπόν θα υλοποιήσει τους κατά καιρούς λεκτικούς του λεονταρισμούς για το επαχθές χρέος και την μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης, όταν δεν αντιπαρατίθεται καν και πολύ περισσότερο δεν προσπαθεί να πείσει, έστω και δια της σκληράς οδούς, τους γερμανούς ομοϊδεάτες του, ότι οι Έλληνες δεν είναι Λαός φυγόπονων, λουφαδόρων και απατεώνων που ξεκοκαλίζουν τις εισφορές των Γερμανών φορολογούμενων διάγοντας πολυτελή βίο; Πώς θα σηκώσει το ανάστημα του εμπρός στους διεθνείς τραπεζίτες και τοκογλύφους, όταν δεν τολμά να σχολιάσει καν τις δηλώσεις στελεχών του αδελφού κόμματος;

Μα όπως αναφέραμε ανωτέρω δεν τον ενδιαφέρει ποσώς, γιατί και ως κυβέρνηση και ως μέλλων πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής αριστεράς στην κομισιόν δεν έχει την πρόθεση να κουνήσει ούτε το μικρό του δακτυλάκι για την σωτηρία και την ευημερία αυτού του τόπου. Ποτέ άλλωστε δεν είχε μια τέτοια πρόθεση.

Σε αυτό το σημείο όμως, αξίζει να σχολιάσουμε την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα που επιδεικνύει ο Alex Troost, ο οποίος καίτοι αριστερός, υπεράνω των διεθνιστικών και προλεταριακών ασυναρτησιών και νεφελωμάτων θέτει το συμφέρον της πατρίδας και των συμπατριωτών του, εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ που πάντοτε και παντού προτάσσει πάντα τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του κάθε τριτοκοσμικού λαθρομετανάστη (έστω και εάν είναι εγκληματίας), υποστηρίζει το δικαίωμα του κάθε ανθέλληνα προπαγανδιστή να επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας, χαρακτηρίζει τους ακροαριστερούς ληστές και δολοφόνους ως «πολιτικούς κρατούμενους» και γενικότερα στηρίζει και προβάλει καθετί που επιφέρει ιδεολογική ισοπέδωση και πολιτισμική παρακμή.  
Αυτός είναι αγαπητοί Συμπατριώτες ο ΣΥΡΙΖΑ και με αυτό τον τρόπο θέλει να κυβερνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...