Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Οι Αμερικανοί προμηθεύουν με αντιαρματικούς πυραύλους τους αντάρτες στη Συρία


Ισλαμικές ανταρτικές ομάδες που δρουν στην Συρία και ιδιαιτέρως η ομάδα «Χαρακάτ Χάζμ», έχουν αναρτήσει βίντεο στο YouTube, στο οποίο δείχνουν ότι κατέχουν και
χρησιμοποιούν, έναν αμερικανικό αντιαρματικό πύραυλο BGM-71 TOW.

Πρόκειται για τρία βίντεο που είναι τραβηγμένα στην περιοχή Ιντλίμπ και αναρτήθηκαν μεταξύ της 1ης και 5ης Απριλίου 2014. Τα βίντεο δείχνουν τους αντάρτες να χρησιμοποιούν το όπλο από το πίσω μέρος ενός οχήματος.

Είναι άγνωστο πως το όπλο αυτό έχει φθάσει στα χέρια των ισλαμιστών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό το όπλο που παρήχθη για πρώτη φορά το 1963, είναι γνωστό ότι έχει πουληθεί σε τουλάχιστον 40 χώρες στον κόσμο, μεταξύ αυτών είναι το Ισραήλ, η Τυνησία, η Σαουδική Αραβία, το Ομάν, το Μαρόκο, το Λίβανο, το Κουβέιτ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Υεμένη και η Τουρκία.

Η αμερικανική εφημερίδα «Huffington Post» σε άρθρο της θέτει το ερώτημα πως η συριακή αντιπολίτευση έχει πάρει στα χέρια της τους εκτοξευτές πυραύλων.

Χωρίς άμεσα να κατηγορεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παροχή όπλων στους αντάρτες, η εφημερίδα σημειώνει ότι καμία συμμαχική χώρα που κατέχει το BGM-71 TOW, δεν θα μπορούσε να μεταβιβάσει σε τρίτο πρόσωπο, χωρίς προηγούμενη έγκριση από την Ουάσιγκτον, εκτός εάν είχαν ληφθεί με αθέμιτα μέσα, σημειώνει το δημοσίευμα.



http://www.echedoros-a.gr/2014/04/blog-post_8645.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...