Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Αν νομίζετε ότι μόνο οι εγχώριοι ολιγάρχες προωθούν τον (υπάλληλο του Μπόμπολα…) Σταύρακα Θεοδωράκη, κάνετε λάθος. Το ίδιο κάνουν και οι διεθνείς!  Έτσι, οι ξακουστοί
FinancialTimes –γνωστό όργανο του διεθνούς συστήματος εξουσίας- έκαναν αφιέρωμα στον Σταύρο Θεοδωράκη και το «Ποτάμι» του, χαρακτηρίζοντάς τον «Έλληνα Μπέπε Γκρίλο», αλλά «σοβαρό δημοσιογράφο που έχει καλύψει πολλά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας» και όχι κωμικό…

Το κείμενο του αφιερώματος είναι ένας ύμνος για τον Θεοδωράκη. Κατ’ αρχάς, γίνεται λόγος για την πορεία του αρχηγού του και η εφημερίδα αναφέρει πως δεν κληρονόμησε την πολιτική καριέρα των γονιών του ούτε προέρχεται από τον συνδικαλιστικό χώρο, αλλά ξεκίνησε να δουλεύει από τα εφηβικά του χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, η συστημική εφημερίδα φιλοξενεί γνώμες πολιτών για το «Ποτάμι» (ευνοϊκές φυσικά…), ενώ δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρουν και για τον τρόπο ντυσίματος του Σταύρου Θεοδωράκη, τα τζιν παντελόνια, τα T-shirt και το… σήμα κατατεθέν του, το σακίδιο πλάτης.

Φυσικά, από το αφιέρωμα δε λείπει και συνέντευξη του Θεοδωράκη, ο οποίος με θρασύτητα εμφανίζεται ως… αντισυστημικός:

«Αισθανόμουν αδύναμος ως δημοσιογράφος και γι αυτό στράφηκα στην πολιτική για να αλλάξω τα πράγματα. Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι το παλιό σύστημα έχει αποτύχει. Σε αυτή την φάση η Ελλάδα δεν χρειάζεται αριστερές ή δεξιές ιδέες. Χρειάζεται λογικές λύσεις. Πρέπει να γίνει προτεραιότητα η προστασία όσων είναι σε ανάγκη…».

Τώρα βέβαια δεν ξέρουμε αν του κάνει καλό του ποταμίσιου η εύνοια των δημοσιογραφικών οργάνων των παγκόσμιων εξουσιαστών. Διότι δείχνουν και στον πιο δύσπιστο Έλληνα, ότι είναι… δικός τους και τα δικά τους συμφέροντα θα εξυπηρετήσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...