Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

Οι δισεκατομμυριούχοι Εβραίοι της Ρωσικής Ολιγαρχίας δεν λησμονούν την καταγωγή τους και συρρέουν στην έρημο της Ιουδαίας


Απρίλιος 12, 2014.

Τελ Αβίβ.

Η συμμετοχή  στην παράδοση της αρχαίας ιστορίας είναι ιερό πράγμα. Αυτό πρόκειται να
κάνουν οι Ρώσοι Ολιγάρχες εβραϊκής καταγωγής, στους Άγιους Τόπους, κατά τις ημέρες του Πάσχα- αργίες για την απελευθέρωση των Εβραίων και τη φυγή τους στην Ελευθερία, από τη δουλεία της φαραωνικής Αιγύπτου.

Από την αρχή του σχηματισμού του ο εβραϊκός λαός- μετά την έξοδο του από την Αίγυπτο και τα 40 χρόνια περιπλάνησής του στην έρημο, υπό την ηγεσία του μεγάλου προφήτη Μωυσή- (ο εβραϊκός λαός), έδειξε πείσμα και αυτό δεν το λησμονούν οι Ολιγάρχες για την χώρα καταγωγής τους που εθελοντικά συρρέουν φέτος με ενθουσιασμό.

Αυτή είναι παράδοση.

Οι Ρώσοι Ολιγάρχες- Εβραίοι, εδώ θα περάσουν το Πάσχα. Θα έρθουν να ξεκουραστούν, να «προσκολληθούν στις ρίζες» και να «αισθανθούν ότι είναι Εβραίοι». Αλλά και οι εντόπιοι Εβραίοι θα ικανοποιηθούν. Για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων ομιλούν ότι έχουν κλείσει, ήδη, τα 111 δωμάτια στην έρημο της Ιουδαίας και μάλιστα ‘χωρίς λουτρά και χωρίς μπύρα’.

Θα περπατήσουν στην έρημο, θα αναβιβαστούν στις καμήλες, αντί των Mercedes και θα κάνουν ειλικρινείς συζητήσεις, αντί για εμπόριο και smartphones.

 Θα φορέσουν τα παραδοσιακά λευκά ρούχα που δεν θα είναι κάποιας μάρκας, αλλά εντόπια. Και δεν θα κάνουν πίσω εμπρός στην αμμοθύελλα (αυτό το Πάσχα οι μετεωρολόγοι λένε ότι στην έρημο Νεγκέβ θα έχει ομίχλη σκόνης), γράφει, μεταξύ άλλων,  το ισραηλινό δημοσίευμα του καναλιού ‘εννέα’.

Σημείωση: Το εβραϊκό Πάσχα εορτάζεται από τις 15 έως τις 22 Απριλίου

http://www.echedoros-a.gr/2014/04/blog-post_5439.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...