Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Τάπα Γιούνκερ σε Σαμαρά: Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο - Δεν άλλαξε τίποτα!


Χαστούκι σε Σαμαρά και από τον πολιτικό του φίλο Γιούνκερ:
«Η επιστροφή στις αγορές δεν βελτιώνει τις συνθήκες στην Ελλάδα»

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ θεωρεί ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν διευθετεί τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι Έλληνες.

"Το ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές δεν οδηγεί αυτομάτως σε σημαντική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης", υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου σε συνέντευξή του στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Tagesspiegel. "Στην Ελλάδα, η διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα  στη δημοσιότητα.

"Οι συνθήκες διαβίωσης δεν μπορούν να βελτιωθούν παρά εάν το αβυσσαλέο ελληνικό χρέος μειωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα", συνεχίζει ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup. Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ θεωρεί ότι οι μεγάλες περικοπές που έγιναν στο ελληνικό σύστημα υγείας ήσαν "λάθος". "Μέχρι σήμερα θεωρώ ότι τα μεγάλα μέτρα περικοπών στο ελληνικό σύστημα υγείας, τα οποία είχαν άδικες συνέπειες, ήταν λάθος", τονίζει.

"Εκείνη την εποχή θεωρούσα ήδη ότι ήταν λάθος η μείωση του κατώτατου μισθού σε τέτοια κλίμακα...Αλλά αυτό δεν βοηθάει σήμερα τους Έλληνες...Και θα είχε πολύ βοηθήσει τους Έλληνες εάν η χώρα είχε ακολουθήσει μία σοβαρή δημοσιονομική πολιτική κατά τα τελευταία 40 χρόνια", λέει.

Τα ψέμματα του Σαμαρά δεν τα πιστεύουν ούτε οι πολιτικοί του φίλοι, πόσο μάλλον ο Ελληνικός λαός που βιώνει καθημερινά τις επιπτώσεις από τις μνημονιακές πολιτικές. Οι μέρες της συγκυβέρνησης τελειώνουν, ο Μάιος πλησιάζει και οι πολτικάντηδες της διαφθοράς σύντομα θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα.  

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...