Κυριακή 6 Απριλίου 2014

H πρόεδρος της Αργεντινής έγινε νονά παιδιού ομοφυλόφιλων... Έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον Αργεντινό Πάπα!


Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ Ντε Κίρχνερ έγινε το Σάββατο νονά βρέφους οι γονείς του οποίου είναι ένα ζευγάρι λεσβιών. Η τελετή πραγματοποιήθηκε από
την Καθολική Εκκλησία, η οποία τάσσεται εναντίον του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών. 

Η Αργεντινή ήταν η πρώτη χώρα της Λατ. Αμερικής που αποδέχτηκε και τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Ο πάπας Φραγκίσκος, αργεντινικής καταγωγής και τότε αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, είχε ταχθεί ενάντια σε αυτόν τον νόμο. Το Βατικανό ορίζει ότι το μυστήριο του γάμου αφορά αυστηρά σε ετερόφυλα ζευγάρια και προβλέπει ότι μόνο όσοι έχουν γεννηθεί από έναν τέτοιο γάμο μπορούν να βαπτιστούν. 

Ο ιερέας Κάρλος Βάρας βάπτισε το Σάββατο την δυόμισι μηνών Ούμα στον Καθεδρικό Ναό της Κόρδοβα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής, υπό το βλέμμα των γονιών της, της Καρίνα Βιλαροέλ και της Σολιντάντ Ορτίζ. «Ο πατέρας Βάρας μας είπε ότι περίμενε ένα τέτοιο ζευγάρι σαν κι εμάς, ομοφυλόφιλο και έτσι ήρθαμε και μας αποδέχτηκε», δήλωσε το Σάββατο η κ. Βιλαροέλ. 

«Πραγματικά φαίνεται πως σημειώνεται κοινωνική αλλαγή στον Καθολικισμό ώστε ο πατήρ να αποδεχτεί να βαφτίσει το μωρό ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού», πρόσθεσε. Ο Πάπας έχει δηλώσει ότι όλα τα παιδιά μπορούν να βαπτιστούν, ωστόσο η επίσημη θέση της Εκκλησίας δεν έχει αλλάξει. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, δεν έχει γίνει σαφές εάν το Βατικανό είχε δώσει την έγκριση για τη συγκεκριμένη βάπτιση. «Παρ' όλο που η σύζυγός μου και εγώ δεν είμαστε Καθολικοί, πιστεύουμε ότι άξιζε στην κόρη μας να βαπτιστεί», δήλωσε η κ. Βιλαροέλ στην τοπική εφημερίδα La Nacion. «Ζητήσαμε από την πρόεδρο να γίνει η νονά της Ούμα, επειδή αυτός είναι ένας τρόπος να ευχαριστήσουμε τόσο εκείνη όσο και τον πρώην πρόεδρο Νέστορ Κίρχνερ γι' αυτή τη νομοθεσία που έδωσε δικαιώματα σε όλα τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια».

http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/13915-h-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...