Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

BBC: 3-4 ευρωβουλευτές θα εκλέξει η Χρυσή Αυγή που έχει υψηλά ποσοστά


Ανησυχούν οι Βρετανοί ότι η νοητική τρομοκρατία που επεβλήθη στους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή δεν θα αποδώσει και το κόμμα θα λάβει υψηλά ποσοστά, ενώ θα υπάρξει ανακατάταξη του πολιτικού σκηνικού κατά μείζονα τρόπο.
 
Με άρθρο του στο BBC, ο αρθρογράφος Κρις Μόρις σημειώνει πως τα καινούργια κόμματα ανακατεύουν την πολιτική τράπουλα. Η πρώτη εξήγηση είναι ότι η οικονομική κατάρρευση των προηγούμενων ετών έχει αφήσει τα σημάδια της στο πολιτικό πεδίο.
 
Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στη Χρυσή Αυγή που κερδίζοντας ψήφους από τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους, αναμένεται να εκλέξει 3-4 ευρωβουλευτές σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που παλεύει να εκλέξει έναν.
 
«Πολλοί Ελληνες θα ντραπούν με αυτή την εξέλιξη, αλλά οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής δεν δίνουν δεκάρα» σημειώνεται στο άρθρο για να καταλήξει «έτσι, η ελληνική πολιτική την παρακολουθεί κανείς με ενδιαφέρον, όπως πάντα. Οι αισιόδοξοι ελπίζουν ότι η τραυματική εμπειρία των τελευταίων χρόνων, θα γεννήσει ένα καθαρότερο, πιο υπεύθυνο πολιτικό σύστημα. Αλλά θα είναι μια δύσκολη διαδρομή και αυτές οι εκλογές θα είναι μια σημαντική δοκιμασία».
 
Επισημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε πολλές εκπλήξεις στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και σε εκείνες για το Ευρωκοινοβούλιο. Η διάλυση του παλιού δικομματισμού, φέρνει νέα δεδομένα.
 
Οπως σημειώνει: «Το ΠΑΣΟΚ που... έτρεξε την Ελλάδα σαν μια οικογενειακή επιχείρηση, έχει σοβαρό πρόβλημα, ενώ η ΝΔ είναι σε καλύτερη μοίρα καθώς δεν υπάρχει έτερη επιλογή».
 
Η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο ευρω-ντιμπέϊτ αλλάζει  πολλά δεδομένα καθώς ο ηγέτης της ευρωπαϊκής Αριστεράς, μιλώντας στην ελληνική γλώσσα, "στρίμωξε" άσχημα τους σοσιαλιστές και χριστιανοδημοκράτες ανθυποψηφίους του και στο Στρασβούργο είναι ήδη "talk of the town".
 
Η ορθή επιλογή του να μιλήσει ελληνικά οδήγησε τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και το στραπάτσο που επιφύλαξε στους Γιουνκέρ-Σουλτς με το ερώτημα "Αφού είστε ίδιοι σε όιτ αφορά τις πολιτικές σας θέσεις απορώ γιατί κατεβάζετε διαφορετικά ψηφοδέλτιο", ακόμα συζητούνται, όπως και η ευθεία επίθεσή του στον καγκελάριο της Γερμανίας Α.Μέρκελ.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...