Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Οι δισεκατομμυριούχοι ΚΟΧ θέλουν πόλεμο


Ο πρεσβευτής τα μαρτύρησε όλα 

Ο εβραίος Alexander Russell "Sandy" Vershbow που είναι ο αμερικανός βοηθός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε χθες σε «ομάδα δημοσιογράφων», ότι 
"οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία ανάγκασαν το ΝΑΤΟ να θεωρεί τη Ρωσία

περισσότερο ως αντίπαλο παρά έναν εταίρο" και ότι «η συμμαχία εξετάζει νέα μέτρα για να αποτρέψει τη Ρωσία από κάθε επίθεση εναντίον των μελών του ΝΑΤΟ κατά μήκος των συνόρων της». «Θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία και την ελευθερία επιλογής των γειτόνων της Ρωσίας (σσ. Όχι της «Συμμαχίας» αλλά των «γειτόνων» όπως η Ουκρανία και Γεωργία) διότι η Ρωσία προσπαθεί να επιβάλει εκ νέου την ηγεμονία της και να περιορίσει την κυριαρχία τους με το πρόσχημα της υπεράσπισης του ρωσικού κόσμου». 

Όταν δηλαδή ο αρχηγός του ρωσικού κράτους Β. Πούτιν λέει ότι
για να επιλυθεί η Ουκρανική κρίση, «θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι άνθρωποι, και θα πρέπει να γίνονται σεβαστά τα νόμιμα δικαιώματά τους», η Ρωσία προσπαθεί , με πρόσχημα τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, να περιορίσει την «κυριαρχία του πράκτορα Τουρτσούνωφ» που έχει παραδώσει τη χώρα και τους ανθρώπους, στα δεσμά του ΔΝΤ. 
  Αλλά αν δεν ήταν Εβραίος θα σκεπτόταν έτσι; 

Παράλληλα 9 εβραιόφρονες Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές του εβραϊκού Tea Party των αδελφών Κοχ (Koch Brothers*), που «είναι βαθύτατα απογοητευμένοι από τη χλιαρή απάντηση (του Ομπάμα) στην ρωσική επιθετικότητα», κατέθεσαν πρόταση νόμου στη Γερουσία για την επιβολή κυρώσεων στον τραπεζικό και ενεργειακό τομέα της Ρωσίας και την παροχή όπλων στην προσωρινή κυβέρνηση του Κίεβου, ενώ ζήτησαν από τον Ομπάμα να ενισχύσει σημαντικά τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Πολωνία , την Εσθονία , τη Λιθουανία και τη Λετονία . 

Στις αρχές του έτους η εβραία Τάρια Νούντλμαν (Μακαρονά), και κατά κόσμο Βικτώρια Νούλαντ, είχε αποκαλύψει ότι η Ουάσιγκτον έχει «επενδύσει» περίπου 5 δισ. δολάρια για την «προώθηση της δημοκρατίας » στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών . 
Η Τάρια ατις αρχές Φεβρουαρίου , επισκέφθηκε την Ουκρανία και είχε συναντήσεις με τους πολιτικούς και τους ακτιβιστές που οργάνωσαν αντικυβερνητικές τις φιλο-ευρωπαϊκές διαδηλώσεις του Μαιντάν. 

Η Δωροθέα πήρε στο τηλέφωνο χθες τον Βλαδίμηρο και του ζήτησε να παράσχει βοήθεια για την απελευθέρωση των γερμανών στρατιωτικών παρατηρητών που συνελήφθησαν στο Σλαβιάνσκ. 
Το Σλαβιάνσκ βεβαίως είναι στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας όπου έχει αρμοδιότητα ο Τουρτσούνοφ και όχι στη Ρωσία που έχει εξουσία ο Πούτιν. 

Πάντως  ο Ρώσος πρόεδρος είπε στην Γερμανίδα ότι , το πιο σημαντικό πράγμα για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης είναι η απόσυρση των ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων από το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας , ο τερματισμός της βίας και η έναρξη ενός εκτεταμένου εθνικού διάλογου 
Ο Πούτιν και η Μέρκελ είχαν έξι τηλεφωνικές συνομιλίες το Μάρτιο και τον Απρίλιο για τη διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία. 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του σχολίασε τις ανακοινώσεις του ψευδοπρωθυπουργού Γιάσενιουκ σύμφωνα με τις προτάσεις του Ολιγάρχη Σεργκέι Ταρούτα για την διοργάνωση δημοψηφίσματος παράλληλα τις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου. 
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι αφενός ότι μέχρι της 25 Μαΐου δεν υπάρχει χρόνος για να οργανωθεί μια σοβαρή συζήτηση στην κοινωνία και σε όλες τις περιφέρειες της Ουκρανίας για τα κρίσιμα θέματα που αφορούν το μελλοντικό πολιτικό σύστημα της χώρας και αφετέρου ότι οι ανακοινώσεις Γιασενιουκ είναι εξαιρετικά αόριστες αφού μιλάει γενικά και αόριστα για 
 « αποκέντρωση της εξουσίας» λέγοντας ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε το όραμα του για την περιφερειακή μεταρρύθμιση » και ότι 
« η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει επιπλέον εγγυήσεις για τον ρωσόφωνο πληθυσμό και τις γλώσσες των άλλων εθνοτικών μειονοτήτων» χωρίς όμως να εξηγήσει τι σημαίνουν « οι πρόσθετες εγγυήσεις ». 
«Αντί να ξεκινήσουν μια εθνική συζήτηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλες τις περιφέρειες της χώρας για το πώς θα επιλυθεί η βαθύτατη πολιτική και κοινωνικοοικονομική κρίση , οι αρχές του Κιέβου είναι απασχολημένες με την διοργάνωση ψευτοεκλογών και αυτό δεν θα οδηγήσει σε τίποτα άλλο , παρά σε βαθύτερη κρίση στη χώρα» κατέληξε το ρωσικό υπουργείο των εξωτερικών. 

ΥΓ. Σύμφωνα με το Forbes η εταιρεία των Κοχ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της Αμερικής μετά την Cargill, της οποίας άνθρωπος είναι ο φαβορί προεδρικός υποψήφιος στην Ουκρανία Π. Πορόσνκα . Τα πριοοντα των αδελφών Κοχ είναι: Asphalt, chemicals, commodities trading, energy, fibers, fertilizers, finance, minerals, natural gas, plastics, petroleum, pulp and paper, ranching.


http://deltio11.blogspot.gr/2014/05/blog-post_2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...