Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Στη Λετονία θα τιμωρούνται όσοι αρνούνται την «σοβιετική κατοχή»

 Φωτογραφία του παρελθόντος- 1940. Οι Λετονοί γιορτάζουν την ένταξή τους στη Σοβιετική Ένωση
Μάιος 20, 2014.

Το κοινοβούλιο της Λετονίας ενέκρινε νόμο με τον οποίο θα διώκονται όσοι αρνούνται ή σπέρνουν αμφιβολίες για κατοχή της χώρας από τους Γερμανούς Ναζί και κατόπιν από την Σοβιετική Ένωση, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό Delfi.


Στο σχετικό νόμο εμπεριέχεται και δίωξη για την άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και άλλων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Προβλέπονται ποινές έως πέντε χρόνια, πρόστιμα και καταναγκαστική εργασία.

Το κοινοβούλιο της Λετονίας καθόρισε ως «σοβιετική κατοχή» την ένταξή της τη δεκαετία του 1940 στην  Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών – ΕΣΣΔ, μέχρι την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Από τους 56 βουλευτές του Κοινοβουλίου 22 μέλη ψήφισαν κατά και υπήρχε μία αποχή. Ωστόσο, ο βουλευτής του κόμματος «Κέντρο για Συναίνεση», Βαλερί Αγκέσιν, δήλωσε ότι είναι δύσκολο να εφαρμοσθεί ο νόμος αυτός στην πράξη.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο το Κοινοβούλιο της βαλτικής αυτής χώρας, ψήφισε νομοσχέδιο που απαγόρευε τα Σοβιετικά  και τα ναζιστικά σύμβολα. Εκτός από τους  υμνητές της Σοβιετικής Ένωσης, στη χώρα αυτή, υπάρχουν και υμνητές του Ναζισμού.

Λετονία 2014. Αναβίωση του ναζισμού στη χώρα.

--

http://www.echedoros-a.gr/2014/05/blog-post_8888.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...