Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η απάτη των αγορών: Όταν ο Γιαχβέ θεός του Χρήματος βρέχει δολάρια στην αγορά!



Μέγα μυστήριο με  αγορές Αμερικανικών ομολόγων από το Βέλγιο 

Λαθραίες συναλλαγές και ξέπλυμα πληθωρικού χρήματος 
για να στηριχτούν το δολάριο και ο Dow

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού δημοσίου,από τον Νοέμβριο του 2013 και μέχρι
τον Ιανουάριο του 2014, το Βελγικό Δημόσιο αγόρασε αμερικανικά κρατικά ομολόγα 141,2 δις δολαρίων. 
Το ΑΕΠ του Βελγίου είναι 381 δις ευρώ και εκτιμώμενο σε δολάρια είναι κάτι παραπάνω από 500 δις. δολ. 
Οπότε το μέγα ερώτημα είναι το πώς το Βέλγιο μπόρεσε εντός 3 μηνών, 
να διαθέσει το 28% του ετήσιου Εθνικού του προϊόντος για την αγορά των αμερικανικών κρατικών ομολόγων; 

Το σίγουρο είναι ότι το Βέλγιο δεν είχε δημοσιονομικό πλεόνασμα διότι σύμφωνα με τη Γιουροστάτ το 2013 είχε έλλειμμα 2,5.   Μήπως το Βέλγιο είχε εμπορικό πλεόνασμα ίσο με το 28% του ΑΕΠ και το επένδυσε σε αμερικανικά ομόλογα; Αλλά και αυτό δεν είναι δυνατον διότι το εμπορικό ισοζύγιο του Βελγίου αλλά και το ισοζύγιο τρεχούμενων λογαριασμών του Βελγίου παρουσίαζαν έλλειμμα. 

Επομένως το Βέλγιο δεν είχε σίγουρα ουτε δημοσιονομικό πλεόνασμα, ούτε εμπορικό πλεόνασμα, 141,2 δις. δολλαρίων. Βέβαια «θεωρητικά» θα μπορούσε η Κεντρική Τράπεζας του βελγίου να δανειστεί από την ΕΚΤ περίπου 100 δις ευρώ για να αγοραστούν τα αμερικανικά ομόλογα, αλλά αυτή η συναλλαγή δεν αναφέρεται από την ΕΚΤ, και εάν έχει γίνει θα ήταν εντελώς παράνομη. 

Οπότε μένει να έβρεξε ο θεός δολάρια, εκτός και τα 141,2 τα έδωσε «κάτω από το τραπέζι» η FED, για να αγοράσει στη «ζούλα» τα αμερικανικά ομόλογα που ξεφόρτωναν στις αγορές διάφοροι μη αμερικανοί κάτοχοι των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.


Το ξέπλυμα των 141,2 δις δολαρίων μέσω Βελγίου έγινε για να καλυφθεί η αγορά Ομολόγων 104 δις. δολ. που ξεφόρτωσε σε μία εβδομάδα μέσω του συστήματος εκκαθάρισης και διακανονισμού τίτλων Euroclear, που εδρεύει στις Βρυξέλλες , κάποια χώρα ή χώρες. 

Οι αγορες από το Βέλγιο έγιναν για να κρυφτεί η πραγματικότητα, ότι δηλαδή η Fed, το τρίμηνο από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 αγόρασε από την αγορά ομόλογα αξίας 336 δις δολ, ενώ το «πρόγραμμα» αγοράς τίτλων προέβλεπε 65 δις. τον μήνα. (195 το τρίμηνο). 

Έτσι η Federal Reserve έριξε στη ζούλα μέσω Βελγίου, τα αόρατα 141 δις. δολάρια που τα έριξε ο θεός στην αγορά, για να στηρίξει ταυτόχρονα και την αξία των αμερικανικών ομολόγων και να στηρίξει το δολάριο. 
Διότι η πολιτική της «ποσοτικής χαλάρωσης» που στηρίζε τους ισολογισμούς των μεγάλων τραπεζών και μείωνες το κόστος δανεισμού του αμερικανικού Δημοσίου ασκούσε πίεση στην αξία του δολαρίου. 
Η σταδιακή μείωση που ανακοινώθηκε ήταν ένας τρόπος να πειστούν οι Κινέζοι και οι Σαουδάραβες και οι άλλοι αγοραστές αμερικανικών ομολόγω, αλλά και οι επενδυτές σε αμερικανικές μετοχές ότι η εκτύπωση νέων δολαρίων με τα οποία να υποστηρίζουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές επρόκειτο να μειωθεί και τελικά να τερματιστεί. 
Οι ανάγκες από το ξαφνικό «ξεσκαρτάρισμα» τους υποχρέωσαν να καταφύγουν στην απάτη. Αλλά έτσι λειτουργούν οι «αγορές». Αυτό είναι το μάθημα. 

Σπύρος Χατζάρας

http://deltio11.blogspot.gr/2014/05/2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...