Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΦΩΤΟ και Βίντεο ΣΟΚ: Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας που επέζησε της πύρινης κόλασης στην Οδησσό!


Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό 45 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί ή πέθαναν από
ασφυξία την 2α του Μάη σε πυρκαγιά που ξέσπασε από εκτόξευση μολότοφ στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό. Τα θύματα ήταν όλοι ακτιβιστές ρωσόφωνοι που εναντιώνονται στην κυβέρνηση του Κιέβου. Κατέφυγαν στο δημόσιο κτίριο για προστασία από τις ομάδες των Euromaïdan που τους καταδίωκαν. Οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν πηδώντας από τα παράθυρα στην προσπάθειά τους να σωθούν. Ο ραδιοφωνικός σταθμός « Ηχώ της Μόσχας »δημοσίευσε στο ιστολόγιό του τη μαρτυρία μιας γυναίκας γιατρού που επέζησε της τραγωδίας:
« Βρισκόμουν και εγώ μέσα στο Σπίτι τ ων Συνδικάτων που πήρε φωτιά. Κινδύνευσα να πεθάνω από ασφυξία. Οι πυροσβέστες καθυστέρησαν υπερβολικά να έρθουν και υποθέτω ότι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Τουλάχιστον 20 λεπτά μετά τον εμπρησμό…Όταν εγώ κατόρθωσα να βρω μια έξοδο διαφυγής οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν είχαν ακόμη φθάσει στο σημείο. Απλοί πολίτες με βοήθησαν να κατέβω….
Γιατί βρεθήκαμε όλοι εμείς εκεί; Διότι οι εξτρεμιστές μαζί με τους Ουκρανούς « υπερπατριώτες » ,μας καταδίωκαν με λωστούς, με ρόπαλα, με αλυσίδες , με πέτρες και με cocktailsMolotov. Πραγματικά δεν υπήρχε κανένα μέρος για να στραφούμε πολύ απλά γιατί μας είχαν περικυκλώσει και στην ουσία υποχρεωθήκαμε να μπούμε σε αυτό το κτίριο. Υπήρχαν πολλές γυναίκες ανάμεσά μας, συνηθισμένες γυναίκες της Οδησσού και το υπογραμμίζω αυτό, κανένας δεν ήταν οπλισμένος ή μισθοφόρος ή ξένος στους δυο ορόφους του κτιρίου που εγώ βρισκόμουν.
Πολύ γρήγορα μια cocktail Molotov μπήκε απ΄το παράθυρο και αμέσως πήρε φωτιά ο διάδρομος. Υπήρχεπυροσβεστήραςαλλάδενκαταφέραμεναεντοπίσουμετηνεστία της φωτιάς. Μαζί με 10 περίπου ανθρώπους βρήκαμε καταφύγιο σ΄ένα γραφείο, που ήδη είχε μαυρίσει από την κάπνα και δεν υπήρχε αέρας. 
Πέσαμεόλοιστοπάτωμαόπουακόμαυπήρχεκάποιοοξυγόνο. Δίπλα μου, άνθρωποι είχαν σπασμούς, προσεύχοντανκαικάποιοιτηλεφωνούσαν στους δικούς τους να ειδοποιήσουν την πυροσβεστική. Στο διάδρομο η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη γιατί δεν υπήρχε κανένα παράθυρο για να μπαίνει έστω λίγος αέρας. Είχαμε τηλεφωνήσει και περιμέναμε αλλά η προσδοκώμενη βοήθεια δεν ερχόταν και οι δικοί μας μας ενημέρωσαν ότι η πυροσβεστική δεν απαντούσε στα τηλέφωνα.

eks6 eks5 eks4 eks3 eks2 eks1 eks
Δ. Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...