Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Απαγόρευσε συγκέντρωση ως "αντι-σημιτική" η δικτατορία της πολιτικής ορθότητας στις Βρυξέλλες!


Η Αστυνομία του Βελγίου χρησιμοποίησε κανόνια νερού για να διαλύσει «αντισημιτικό φεστιβάλ»

Η Αστυνομία των Βρυξελλών χρησιμοποίησε κανόνια νερού για να διαλύσει ένα πλήθος
εκατοντάδων που συγκεντρώθηκαν, παρά την απαγόρευση των εθνικιστικών συναθροίσεων, για ένα φεστιβάλ που διοργανώθηκε από την πατριωτική οργάνωση «Ξεσηκωθείτε Βέλγοι!».

Οι αρχές βιάστηκαν να διαλύσουν την συγκέντρωση 500 ατόμων, που περιελάμβαναν και τον αμφιλεγόμενο Γάλλο κωμικό Ντιεντονέ, την οποία οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να κατηγοριοποιήσουν ως «αντισημιτικό φεστιβάλ μίσους». Παρότι δεν έγιναν συλλήψεις, οι αστυνομικοί που επέβλεπαν την συγκέντρωση αποφάσισαν, μετά από πολύωρη στάση αναμονής, να επέμβουν, σύμφωνα με το Ρόυτερς.

Η εντολή να απαγορευτεί η συγκέντρωση της Κυριακής, που συνδιοργανωτής ήταν και το Πρώτο Συμβούλιο Ευρωπαίων Αντικαθεστωτικών, ήλθε από τον δήμαρχο προαστίου του Άντερλεχτ, Έρικ Τόμας, προκαταβολικά , καθώς υπήρχε κίνδυνος για διατάραξη της δημόσιας τάξης. Απαγορεύτηκε τόσο η συγκέντρωση, όσο και κάθε τι σχετιζόμενο με αυτή.

Η ομάδα των συγκεντρωμένων δεν προέβαλλε ιδιαίτερη αντίσταση. Όπως ο Λόρεντ Λιούις, ένας 34χρονος δικηγόρος και ιδρυτής του «Ξεσηκωθείτε Βέλγοι!», είπε στους διαδηλωτές ότι «Τελείωσε» και να «διαλυθούν ήσυχα», προσέθεσε «έρχονται για μας, δεν θέλω να τραυματιστεί κάποιος».

Εν τω μεταξύ, άλλοι 40 υποστηρικτές αυτών των ιδεών προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Βελγίου, για να διαμαρτυρηθούν κατά της διάταξης που επιτρέπει άμεσα την απαγόρευση ανάλογων συγκεντρώσεων. Το Δικαστήριο δεν συνεδρίασε άμεσα.

Παρ' όλα αυτά, ο Λιούις, ένα ανεξάρτητο μέλος του Γαλλικού Κοινοβουλίου, ήταν απογοητευμένος με την απαγόρευση, δηλώνοντας πως πρόκειται για «μια πραγματική επίδειξη αντιδημοκρατισμού... Ήμαστε στην Σοβιετική Δημοκρατία του Βελγίου! Όλα τα δικαιώματά μας έχουν περιφρονηθεί» στους συγκεντρωμένους οπαδούς.

Ο Λιούις επίσης είχε κρατήσει τις λεπτομέρειες της συγκέντρωσης κρυφές, με σκοπό να αποτρέψει τυχόν απαγόρευσή της.

Η συγκέντρωση καθ' εαυτή, με συμπαθούντες που έφτασαν από αρκετές γειτονικές χώρες, επρόκειτο να είναι μια ευκαιρία για επιφανείς προσωπικότητες της Άκρας Δεξιάς να ανταλλάξουν ιδέες, ανάμεσά τους και ο Γάλλος κωμικός, που μεταξύ άλλων κατηγορείται για αντισημιτισμό και για πρόκληση φυλετικού μίσους. Ήδη παραστάσεις του έχουν απαγορευτεί από τις τοπικές αρχές στην Γαλλία. Επιπλέον ο Ντιεντονέ έχει χαρακτηριστεί ως υπέρμαχος του «κενέλ», ενός χαιρετισμού που θεωρείται πως ενέχει αντισημιτικό συμβολισμό καθότι μοιάζει με μια τεχνητή παραλλαγή του παραδοσιακού ναζιστικού χαιρετισμού.

Στην πραγματικότητα όμως αυτή η κίνηση καθιερώθηκε ως έκφραση κατά του κατεστημένου, και ο Ντιεντονέ προσωπικά έχει απορρίψει κάθε κατηγορία περί αντισημιτισμού.

Η Βελγική Λίγκα κατά του Αντισημιτισμού, που διατύπωσε μια επίσημη καταγγελία την Παρασκευή, περιέγραψε το γεγονός ως «μια πραγματική ημέρα μίσους, την χειρότερη συγκέντρωση αντισημιτών συγγραφέων, θεωρητικών και προπαγανδιστών στην χώρα μας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Μια άλλη ομάδα, το Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ, συμμετείχε κι αυτό στις φωνές για την απαγόρευση της συγκέντρωσης, ενώ ο διευθυντής διεθνών σχέσεών του Σιμόν Σάμιουελς δήλωσε στο AFP «το γεγονός πως αυτή η συγκέντρωση μίσους θα γίνει στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρώπης, στον χώρο που βρίσκεται το Ευρωκοινοβούλιο... είναι μια απειλή στην δημοκρατία, παρόμοια με την Δημοκρατία της Βαϊμάρης του 1920, που έφερε την Ευρώπη στην άβυσσο των Ναζί».

http://www.elkosmos.gr/international-news/international-news/europe/14103----q-q-------.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...