Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Μπανανιστάν: Κλήθηκαν σε απολογία από τον A.Π. οι εισαγγελείς γιατί τόλμησαν να "αγγίξουν" τον Ε.Βενιζέλο!


Σε διευκρινήσεις υποχρεώθηκαν οι επίκουροι Εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς Πόπ
η Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος, όπως ακριβώς ζήτησε το ΠΑΣΟΚ, επειδή διαβίβασαν στη Βουλή της δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά με ύποπτους διάπραξης εγκλημάτων κατά των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου!

Οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκαν σε εξηγήσεις από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη (από την οποία είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ να ελεγχθούν δικαστικά), στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας.

Οι δυο εισαγγελείς φέρονται να είπαν ότι δεν διενήργησαν, αλλά ούτε μπορούσαν να διενεργήσουν, προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση υπογραμμίζοντας πως στο διαβιβαστικό τους έγγραφο προς την Βουλή, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, τήρησαν την διατύπωση που προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών (νόμος 3126/2003).

Από τον 'Αρειο Πάγο διαρρέεται ότι "Οι εισαγγελείς δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διενεργήσουν έρευνα, εφόσον διαπιστώσουν την εμπλοκή πολιτικού προσώπου. Πρέπει στην περίπτωση αυτή να διαβιβάσουν την δικογραφία αμέσως στην Βουλή".

Στο διαβιβαστικό έγγραφο προς την Βουλή αναφέρεται ότι «… από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης, υπουργών μελών της κυβέρνησης συγκεκριμένα των, Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών κατά το χρονικό διάστημα από την 17.10.2010 και επόμενα».

Θα λέγαμε την λέξη "Μπανανιστάν" αλλά νομίζουμε ότι προσβάλουμε τον πολιτικό πολιτισμό στα κράτη-μπανανίες και στα ασιατικά "-ιστάν"!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...