Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΗΠΑ: Εκκλησίες αρωγοί στην εισβολή λαθρομεταναστών



Infowars / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

 Η αποκάλυψη ότι ομάδες μελών εκκλησιών του Νότιου Τέξας μεταφέρουν αμέτρητους
παράνομους μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, και μετά τους αφήνουν να πάνε «όπου θέλουν», εξηγεί πώς οι κατεστημένες θρησκευτικές οργανώσεις εργάζονται για να ενισχύσουν και άλλο την αθρόα εισβολή μεταναστών στην Αμερική. 


Όπως αναφέρει το Infowars, μη κερδοσκοπικές ομάδες και εκκλησίες παραλαμβάνουν παράνομους μετανάστες από το σταθμό των λεωφορείων στο Μακάλεν του Τέξας, τους παρέχουν προσωρινή στέγη και αργότερα τους αφήνουν ελεύθερους στους δρόμους.

Ρεπόρτερ του Infowars είδε με τα μάτια του παιδιά και μητέρες, κατά κύριο λόγο, λαθρομετανάστες από τη Γουατεμάλα, να παραλαμβάνονται όλη την μέρα με φορτηγάμε το λογότυπο TFC (the Family Church), πριν οδηγηθούν σε κοντινές εγκαταστάσεις.

Ένας εργαζόμενος στην οργάνωση παραδέχτηκε ότι στους παράνομους μετανάστες παρέχεται ζεστό ντους, φαγητό και ένα μέρος για να κοιμηθούν, ενώ στη συνέχεια αφήνονται ελεύθεροι και μπορούν να πάνε "όπου θέλουν να πάνε."

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται στον απόηχο των αναφορών ότι η Κοιλάδα του Rio Grande έχει βιώσει ένα «ατέλειωτο κύμα» μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα.


Το θέμα επίσης συνοδεύονταν από μια μακρά ιστορία εκκλησιαστικών ομάδων, ιδιαίτερα της Καθολικής Εκκλησίας, που υποστηρίζουν την πλήρη αμνηστία για τους παράνομους μετανάστες.

- Το 2010, η αμερικανική διάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων ανακοίνωσε την υποστήριξή τους για την πλήρη αμνηστία, παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι περίπου τα δύο τρίτα των Καθολικών στις Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι η νομοθεσία για τη μετανάστευση πρέπει να εφαρμόζεται σωστά.

- Το 2012 ο Πάπας Βενέδικτος XVI κάλεσε την καθολική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες να «υποδεχτεί τα κύματα των νέων μεταναστών, να τους παρέχει ποιμαντική και φιλανθρωπική βοήθεια, και να υποστηρίξει τρόπους ρύθμισης της κατάστασής τους». Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επίσης υποστηρίξει ότι η παράνομη μετανάστευση πρέπει να αγκαλιαστεί.

- Το 2013, η Καθολική Εκκλησία ανακοίνωσε μια τεράστια προσπάθεια να πιέσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ να περάσει μια μεταρρύθμιση για την μετανάστευση, μια στηριζόμενοι στο γεγονός ότι οι ισπανόφωνοι αποτελούν σήμερα την τη μεγαλύτερη ενιαία δημογραφική ομάδα στην Καθολική Εκκλησία.

- Τον περασμένο μήνα, μέλη της Ευαγγελικής Τράπεζας για την Μετανάστευση (ΕΙΤ), επισκέφτηκε το Καπιτώλιο για να ασκήσει πιέσεις στους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές προκειμένου να περάσει ένα νομοσχέδιο που θα δίνει πλήρη αμνηστία.


Ο κατάλογος των οργανώσεων υπεράσπισης που υποστηρίζουν την παράνομη μετανάστευση δείχνει επίσης πόσο πολλές διαφορετικές μεγάλες εκκλησιαστικές ομάδες έχουν ρίξει το βάρος τους στο θέμα της αμνηστίας, συμπεριλαμβανομένων των Συνάξεων του Θεού, (Assemblies of God), της εκκλησίας των Αδελφών εν Χριστώ (Brethren In Christ Church), της χριστιανικής αναμορφωμένης εκκλησίας στη Β. Αμερική, της Εκκλησίας του Ναζωραίου, της Επισκοπικής Εκκλησίας, της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Αμερικής, της Εθνικής Ένωσης των Ευαγγελικών (ΝΑΕ), της Ιεραποστολικής Εκκλησίας, του Εθνικού Συμβουλίου των Εκκλησιών, της Πρεσβυτεριανής Εκκλησίας, του Θρησκευτικού Κέντρου Δράσης του Μεταρρυθμισμένου Ιουδαϊσμού, και της Ενωμένης Μεθοδιστικής εκκλησίας.

Η αντίληψη ότι οι παράνομοι μετανάστες δεν είναι παραβάτες του νόμου, αλλά «πρόσφυγες πολέμου» σε απελπιστική ανάγκη από βοήθεια προωθήθηκαν επίσης από οργανισμούς όπως το National Public Radio (ΝPR), οι οποίοι χρησιμοποιούν τον ρόλο των media, στο να αποδοθεί στους παράνομους μετανάστες ο ρόλος των θυμάτων.


Με τους παράνομους μετανάστες να είναι οκτώ φορές πιο πιθανό να ψηφίσουν τους Δημοκρατικούς από τους Ρεπουμπλικάνους, η ώθηση για συνολική αμνηστία αποτελεί αναμφισβήτητα μια προσπάθεια της κυβέρνησης Ομπάμα να δημιουργήσει ένατεράστιο μπλοκ ψηφοφόρων που απειλεί να μετατρέψει παραδοσιακά ‘κόκκινες’ πολιτείες όπως το Τέξας, ‘μπλε’.

http://redskywarning.blogspot.gr/2014/06/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...