Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Οι Εβραίοι δουλεύουν...


Η κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και η δημιουργία Μουσείου και Εκπαιδευτικού Κέντρου για το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν στο...
επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ.

Ειδικότερα, ο κ. Σαλτιέλ πρότεινε στον κ. Ορφανό την ανάληψη διαμεσολαβητικής πρωτοβουλίας, σε διπλωματικό επίπεδο από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. 

«Θα μεταβιβάσω την πρόταση του κ. Σαλτιέλ εκεί που πρέπει», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. Επιπλέον, ο κ. Ορφανός παρέλαβε από τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, την μελέτη για την δημιουργία Εκπαιδευτικού Κέντρου για το Ολοκαύτωμα. 

«Η λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου θα συμβάλλει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε ζητήματα, όπως είναι ο ρατσισμός και η διαφορετικότητα των φυλών», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης σημείωσε πως το κόστος κατασκευής του Εκπαιδευτικού Κέντρου για το Ολοκαύτωμα υπολογίζεται στα 15-20 εκατ. ευρώ. 

«Η ΓΑΙΑΟΣΕ μας έχει παραχωρήσει, έναντι μισθώματος, έκταση 12 στρεμμάτων στην περιοχή του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, έχουν προχωρήσει οι αρχιτεκτονικές μελέτες και βρισκόμαστε ήδη στη φάση της εξεύρεσης κεφαλαίων», τόνισε ο κ. Σαλτιέλ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/07/blog-post_6416.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...