Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Εδώ είναι «μίσος» και «ρατσισμός». Στο Ισραήλ είναι «δημοκρατία» και «επιβίωση»

Οι πρόσφατες διαδηλώσεις στο Ισραήλ εναντίον του γάμου μιας Εβραίας και ενός Άραβα
μουσουλμάνου, αποδεικνύουν την υποκρισία όσων (Εβραίων και μη) σε καθημερινή βάση προπαγανδίζουν υπέρ της «πολυμορφίας» και υπέρ της μάχης κατά του «ρατσισμού» (αλλά μόνο στην Λευκή Ευρώπη) και ότι τελικά, μάλλον δεν συμβαίνει αυτό που συνήθως γράφουν βιβλία σχετικά με την ιστορία του αντισημιτισμού. Εκεί συνήθως ισχυρίζονται ότι η άποψη ότι οι Εβραίοι αποτελούν μια γενετικά ξεχωριστή ομάδα ("racialising") είναι ένας «αντισημιτικός μύθος». Επιμένουν ότι η εβραϊκότητα είναι απλά μια θρησκευτική πίστη και οποιαδήποτε αντίθεση άποψη είναι μια έκφραση «ρατσιστικού μίσους». Οι πρόσφατες αυτές διαμαρτυρίες, όμως αποδεικνύουν αυτή την εμμονή με την διατήρηση της γενετικής καθαρότητάς τους. Σημείωση: Αυτή η Εβραία έχει ασπαστεί το Ισλάμ, (προκαλώντας τον θυμό του πατέρα της, ο οποίος για τον γαμπρό του είπε: «Τοπρόβλημά μου με αυτόν είναι ότι είναι ένας Άραβας»). Έτσι, αν ο Ιουδαϊσμός είναι απλά μια θρησκευτική πίστη, τότε αυτή η γυναίκα δεν είναι πλέον Εβραία. Ώστε λοιπόν, αυτή η αντίληψη ότι οι Εβραίοι διακρίνονται γενετικά, δεν είναι μια αντισημιτική εφεύρεση. Ακόμη και διαβάζοντας, ως επί το πλείστον, λογικές εβραϊκές εφημερίδες και περιοδικά, όπως το Forward και η JewishChronicle, θα συναντήσετε αυστηρές προειδοποιήσεις ενάντια στο γάμο με μη Εβραίους και τον κίνδυνο της «αφομοίωσης».

Όπως διαβάσαμε και σε κάποια ελληνικά sites, περισσότεροι από 200 «ακροδεξιοί» διαδηλωτές φωνάζοντας «θάνατος στους Άραβες», επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα όπου γινόταν ο γάμος, αλλά απωθήθηκαν από αρκετές δεκάδες αστυνομικούς. Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους ήταν νεαροί άνδρες που φορούσαν μαύρα πουκάμισα, κατήγγειλαν την νύφη Μαράλ Μάλκα 23 ετών, η οποία γεννήθηκε εβραία και προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ πριν από το γάμο της με τον 26χρονο Μαχμούντ Μανσούρ, ως «προδότρια του εβραϊκού κράτους», ενώ φώναζαν συνθήματα, όπως «θάνατος στους Άραβες» και «είθε το χωριό σου να καεί». Λίγες δεκάδες ισραηλινοί αριστεροί πραγματοποίησαν αντι-διαδήλωση γύρω από το ξενοδοχείο κρατώντας λουλούδια και μπαλόνια. Ο δικηγόρος του ζευγαριού, δεν κατάφερε να κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα και να απαγορευτεί η διαδήλωση. Το δικαστήριο απλώς δέχτηκε να υπάρξει αστυνομική παρουσία και να κρατηθούν οι διαδηλωτές 200 μέτρα μακριά από την αίθουσα που γινόταν ο γάμος στο προάστιο Ρισόν Λεζιόν του Τελ Αβίβ.

(Χαρακτηριστικό είναι ότι η διαδήλωση θεωρήθηκε νόμιμη, παρόλο που ήταν γνωστές οι προθέσεις και τα συνθήματα των «ακροδεξιών» διαδηλωτών. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα έχει κριθεί «παράνομη», διανομή τροφίμων, ως «ρατσιστική». Φυσικά, καμία δυτική κυβέρνηση δεν θα άφηνε διαδηλωτές που αντιτάσσονται στους μικτούς γάμους, να φωνάζουν - έστω και στην... αβυσσαλέα απόσταση των 200 μέτρων -  συνθήματα όπως «Θάνατος στους μαύρους» ή «στους Αλβανούς» κλπ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι καλεσμένη στο γάμο ήταν και η κεντρώα υπουργός υγείας του Ισραήλ, Yael German. Όπως είπε στους δημοσιογράφους εισερχόμενη στην αίθουσα του γάμου ότι αντιλαμβάνεται το γάμο, αλλά και τη διαμαρτυρία ως «μια έκφραση δημοκρατίας».



Ένα σχόλιο κάτω από το βίντεο:

«Ακόμα κι αν άλλαξε πίστη, είναι ακόμα Εβραία και το ίδιο και τα παιδιά της».

Αυτό συμβαίνει επειδή, σύμφωνα με την ιουδαϊκή ιδεολογία, Εβραίος θεωρείται εκείνος που η μητέρα του είναι Εβραία.

Όπως γράφει η Jerusalem Post, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Yair Lapid, στο πλαίσιο του θορύβου που έχει προκληθεί με τον γάμο μιας Εβραίας με έναν Άραβα, δήλωσε τη Δευτέρα, ότι θα ήταν πολύ αναστατωμένος εάν ο γιος του παντρευόταν μια μη Εβραία.

Μιλούσε στο Radio Galei Yisrael’ για την καταιγίδα που έφερε ο γάμος ενός Άραβα, του Μαχμούντ Μανσούρ, μια γυναίκα, τηνMorel Malka, που μεταστράφηκε από τον Ιουδαϊσμό στο Ισλάμ και τη διαμαρτυρία που οργανώθηκε έξω από την αίθουσα, όπου η γαμήλια δεξίωση πραγματοποιήθηκε την νύχτα της Κυριακής.

Ερωτηθείς στην εκπομπή, σχετικά με το αν η αλλαγή θρησκείας μιας Εβραίας, προκειμένου να παντρευτεί τον ενόχλησε, απάντησε καταφατικά. «Αν ο γιος μου ερχόταν αύριο και μου έλεγε: "Μπαμπά, θέλω να σου γνωρίσω όχι την Rina, αλλά την Rona και αυτή είναι (Χριστιανή) Ορθόδοξη, ή Καθολική και την παντρεύομαι και τα παιδιά μας δεν θα είναι εβραϊκά*, αυτό θα με ενοχλούσε. Θα με ενοχλούσε  πραγματικά», είπε ο Lapid. «Νομίζω ότι ο εβραϊκός λαός είναι μικρός, πιστεύω ότι έχουμε μια κληρονομιά, νομίζω ότι πρέπει να διατηρηθεί, και αυτό με ενοχλεί».

Είναι ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τα σχόλια αυτά του Yair Lapidμε εκείνα που έκανε μέσα στο ουγγρικό κοινοβούλιο πέρυσι.

«Ο κόσμος πρέπει να πολεμά τον ρατσισμό κάθε μέρα», είπε οYair Lapid στους βουλευτές της Ουγγαρίας, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για τον αντισημιτισμό.

Όπως γράφει η Jerusalem Post, ο κόσμος δεν πρέπει ποτέ να σταματήσει τον αγώνα για δικαιοσύνη και κατά του ρατσισμού, είπε ο υπουργός Οικονομικών Yair Lapid στο Ουγγρικό Κοινοβούλιο την Τρίτη, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο συνέδριο με τίτλο «εβραϊκή ζωή και αντισημιτισμός στη σύγχρονη Ευρώπη».
Ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι, "ο αντισημιτισμός σήκωσε το άσχημο κεφάλι του στην Ουγγαρία και πάλι, και γνωρίζουμε σήμερα ότι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον ρατσισμό, δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να μεγαλώσει. Το μίσος δεν εξαφανίζεται. Είναι ένα φοβερό γεγονός της ζωής το οποίο πρέπει να πολεμάμε κάθε ώρα της ημέρας. «Δεν μπορούμε ποτέ, ποτέ να σταματήσουμε να πολεμούμε ενάντια στο ρατσισμό και το μίσος και υπέρ της δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Η επίσκεψη αυτή του υπουργού του Ισραήλ, οδήγησε την ουγγρική κεντροδεξιά κυβέρνηση να ανακοινώσει νέα νόμους που ποινικοποιούν την ελευθερία της έκφρασης, έτσι ώστε οι Ούγγροι να είναι λιγότερο ικανοί να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους εναντίον της απειλής της εισβολής των λαθρομεταναστών και της ισλαμοποίησης. Και πάλι βλέπουμε το αποτέλεσμα της ανελεύθερης εβραϊκής παρουσίας στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Επιστρέφοντας στο θέμα του πρόσφατου γάμου στο Ισραήλ, ακόμα και οι Ισραηλινοί που δεν συμφωνούν με τη φύση της διαμαρτυρίας έξω από την γαμήλια τελετή, παρόλα αυτάσυμφωνούν ως προς την ανάγκη να «πολεμήσουμε την αφομοίωση» ή, με άλλα λόγια, να προλάβουμε ή να αποθαρρύνουμε τους Εβραίους από το πάντρεμα με μη-Εβραίους.
Όπως γράφει η Jerusalem Post, ο πρόεδρος της οργάνωσηςTzohar, της εθνικής θρησκευτικής ένωσης των ραβίνων, ραβίνοςDavid Stav, τόνισε τη σημασία της μάχης κατά των διαφυλετικών γάμων που διεξάγεται με άκομψο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα επέκρινε έντονα την Lehava’ («ακροδεξιά» οργάνωση που μάχεται τους μικτούς γάμους). «Δεν πρέπει να αγωνιστούμε κατά της αφομοίωσης προχωρώντας σε διακρίσεις ανθρώπων ή με την δημιουργία εχθρότητας προς κάποιον που δεν είναι Εβραίος, επειδή δεν είναι δίκαιο και δεν θα λειτουργήσει», δήλωσε ο Stav.

«Για να δημιουργήσουμε έναν λαό που δεν θα αφομοιώνεται, χρειάζεται να τον εκπαιδεύσουμε στις αξίες οι οποίες θα ενισχύσουν τη σημασία μας ως έθνος, το νόημα της ύπαρξής μας ως λαού και την ουσία της σχέσης της ατομικής μας ευτυχίας και των υποχρεώσεών μας προς το λαό μας. Μόνο με θετική δράση θα καταφέρουμε μείωση του ποσοστού της αφομοίωσης».

Όπως γράφει η Daily Mail, ο εκπρόσωπος της Lehava και πρώην βουλευτής Michael Ben-Ari κατήγγειλε τους Εβραίους που διεξάγουν μικτούς γάμους με μη-Εβραίους, οποιουδήποτε θρησκευτικού δόγματος, ως «κάτι χειρότερο από ό, τι έκανε ο Χίτλερ», με τη δολοφονία των 6 εκατομμυρίων Εβραίων σε όλη την Ευρώπη στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ουσία είναι ότι δεν μπορούμε να προβάλουμε καμία αντίρρηση σε έναν λαό που προσπαθεί να διατηρήσει τη γενετική καθαρότητά του. Η ένστασή μας είναι στην εβραϊκή υποκρισία στο «κήρυγμα υπέρ της πολυμορφίας και της πολυπολιτισμικότητας» για τουςgoyim της Δύσης, ενώ την ίδια ώρα διασφαλίζουμε προσεκτικά την καθαρότητα της δικής μας γραμμής αίματος.

ΚΟ: Το 2009, ξεκίνησε μια διαφημιστική εκστρατεία από έναν οργανισμό που χρηματοδοτείται από την ισραηλινή κυβέρνηση που σκοπό είχε να αποθαρρύνει τους Αμερικανο-Εβραίους από το να παντρεύονται με μη Εβραίους και να «αφομοιώνονται» από τις κοινωνίες όπου ζουν. Οι διαφημίσεις εμφάνιζαν στις αφίσες «αγνοούμενους» Εβραίους σε ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις. Παρότρυναν τους θεατές να πιέσουν αυτούς τους “LostJews” να βρουν ταίρι από το δικό τους είδος. «Μαζί, θα ενισχύσουμε τα δεσμά του ή τα δεσμά της με το Ισραήλ, έτσι ώστε να μην τους χάσουμε». Δες το βίντεο στο τέλος.

Διάβασε:
 
 
 
 
 
 

* Σχόλιο ΚΟ: Ακόμα και αν ο πατέρας είναι Εβραίος, ο Ισραηλινός υπουργός αρνείται την εβραικότητα στα υποτιθέμενα μελλοντικά εγγόνια του. Προφανώς δεν θα είναι καν ούτε κατά 50% Εβραιόπουλα. Θυμάμαι τι θύελλα ξεσηκώθηκε στα δικά μας «ευαίσθητα» mainstream ΜΜΕ, με το «ρατσιστικό παραλήρημα» του Ηλία Παναγιώταρου, ότι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης «δεν είναι Έλληνας», γιατί δεν είναι και οι δύο γονείς του Έλληνες (ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μητέρα του από το Καμερουν). Στην ουσία ο υπουργός του Ισραήλ έκανε πιο «ρατσιστικές» δηλώσεις από τον βουλευτή της Χ.Α. Και μιας που μιλάμε για τον Σχορτσιανίτη (τον οποίο ομολογώ ότι συμπαθώ), γνωστό ελληνικό περιοδικό τουBasket, σε καλοκαιρινή συνέντευξη μαζί του, του έκανε και την «κλασσική» ερώτηση περί «ρατσισμού» και «Χρυσής Αυγής». Αυτό που «ξέχασε» όμως, να ρωτήσει ο δημοσιογράφος τον Σοφοκλή (παίκτη της ισραηλινής Μακάμπι), είναι για την ρατσιστική λεκτική επίθεση που δέχτηκε από ισραηλινό οπαδό της Χάποελ Τελ Αβίβ, όπου στο τέλος αναγκάστηκε να ορμήσει στις κερκίδες κατά πάνω του. Λέτε ο Ισραηλινός να ανήκε στην Χ.Α; Διάβασε : Ρατσισμός στα γήπεδα του Ισραήλ;;;
 
 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...