Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Υπό πλήρη εξαφάνιση οι χριστιανοί στη Λιβύη μετά το νέο κύμα διωγμών των ισλαμιστών


Οι διωγμοί των χριστιανών φαίνεται ότι συνεχίζονται μεθοδικά σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο. Το ίδιο ισχύει για την Λιβύη, όπου πολύ πιθανόν σύντομα να μην
υπάρχει κανένας χριστιανός πλέον στη χώρα αυτή.

«Η χριστιανική κοινότητα της Λιβύης μειώνεται δραματικά αλλά σκοπεύω να μείνω εδώ για όσο θα υπάρχει έστω και ένας μόνο χριστιανός» λέει ο Καθολικός επίσκοπος Giovanni Innocenzo Martinelli, από την Τρίπολη όπου και εδρεύει.

Η Λιβύη τώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο από τότε που ανατράπηκε το καθεστώς του Καντάφι.

Στην Τρίπολη οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των διαφόρων παραστρατιωτικών ομάδων για τον έλεγχο του αεροδρομίου, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις υποδομές των αερολιμένων και η οικολογική καταστροφή απετράπη την τελευταία στιγμή όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε μια μεγάλη αποθήκη καυσίμων.

Η κατάσταση στην Κυρηναϊκή είναι ακόμη πιο κρίσιμη λόγω της παρουσίας διαφόρων πολιτοφυλακών που μάχονται για τον έλεγχο του εδάφους.

Ο επίσκοπος Martinelli συνοψίζει την κατάσταση της χριστιανικής κοινότητας στην Λιβύη.

«Στην Κυρηναϊκή δεν υπάρχουν πια μοναχές και η πλειοψηφία των Φιλιππινέζων που είναι και η καρδιά του χριστιανισμού εδώ, εγκαταλείπουν τώρα πια την περιοχή.

Το αεροδρόμιο είναι κλειστό και οι άνθρωποι που φεύγουν από την χώρα, επιβιβάζονται στα πλοία. Το ταξίδι από την ξηρά μέσω των συνόρων με την Τυνησία έγινε ανέφικτο».

«Πιστεύω ότι η Λιβύη έχει μέλλον αλλά είμαστε στα χέρια Του Θεού για την ώρα. Όσο παραμένει εδώ έστω και ένας χριστιανός έχω καθήκον να μείνω και εγώ εδώ και να βοηθήσω όπως μπορώ».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...