Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτή είναι η δύναμη του Ισραήλ!


Ρε ξεφτιλισμένοι γιατί δεν μας δείχνετε τις εικόνες των σχολείων που πάνε τα Εβραιόπουλα στο Ισραήλ αφού μιλάτε για σύγκρουση Χαμάς και Ισραηλινού Στρατού; Όλα τα σχολεία του Ισραήλ είναι άθικτα!

Σα δε ντρέπεστε ρε που παρουσιάζεται την γενοκτονία των Παλαιστινίων ως "σύγκρουση"...

Με δύο εβδομάδες καθυστέρηση ξεκίνησε η σχολική χρονιά στη Λωρίδα της Γάζας, εξαιτίας των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό του Ισραήλ και τη Χαμάς επί 50 ημέρες. 

Το υπουργείο Παιδείας της Παλαιστίνης ανέφερε ότι 700.000 παιδιά πήγαν ξανά στο σχολείο έπειτα από τις παρατεταμένες θερινές διακοπές που σημάδεψε ο αιματηρός πόλεμος. «Είκοσι τέσσερα σχολεία υπέστησαν μεγάλες καταστροφές και 125 σχολεία μικρότερες καταστροφές από τις ισραηλινές βόμβες», ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του. «Καταβάλλουμε επίσης τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να επιλύσουμε το πρόβλημα των εκτοπισμένων ανθρώπων που έχουν καταφύγει στα σχολεία». Κατά τη διάρκεια της επίθεσης χιλιάδες Παλαιστίνιοι αναζήτησαν καταφύγιο στα σχολεία, τα οποία διαχειρίζεται η υπηρεσία αρωγής στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, η UNRWA. 

Σε μια δική της ανακοίνωση, η UNRWA ανέφερε ότι όλα τα σχολεία της στη Γάζα άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν μαθητές, εκτός από αυτά στην πόλη Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου 10 σχολικά κτήρια συνεχίζουν να λειτουργούν ως καταφύγια για τους εκτοπισμένους πολίτες.

Στο μεταξύ, αντιφατικές εικόνες δημοσιεύτηκαν από την περιοχή, όπου μικροί μαθητές, φορώντας τις ποδιές τους και με χαμόγελο στα χείλη κλήθηκαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μέσα σε σχολικά κτήρια-ερείπια:

http://www.zougla.gr/kosmos/article/gaza-ma8ima-mesa-sta-sintrimia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...