Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Τσοβόλας: Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο ύπαρξης!


«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο ύπαρξης γιατί έχει ταυτιστεί απόλυτα με τη ΝΔ» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Σε μια αναδρομή των γεγονότων από την ίδρυση του κόμματος το 1974 έως σήμερα, ο
πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του κόμματος δήλωσε πως «το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το προοδευτικό, πατριωτικό ΠΑΣΟΚ της κοινωνικής δικαιοσύνης, έγινε δεξιότερο της δεξιάς, χωρίς αρχές και για αυτό το εγκατέλειψαν τα κοινωνικά στρώματα που εκφράστηκαν μέσα από αυτό το 1974″ τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει την τύχη της Ένωσης Κέντρου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει στο σημερινό ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Δημήτρης Τσοβόλας τόνισε πως «ο ελληνικός λαός δεν θα συγχωρέσει ποτέ τη κυβέρνηση Παπανδρέου επειδή έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ».

Για το περίφημο σύνθημα «Τσοβόλα δώστα όλα» είπε: «Το συγκεκριμένο σύνθημα δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά, ο Α. Παπανδρέου απάντησε αυθόρμητα στα συνθήματα του κόσμου που με επευφημούσαν. Δεν έδωσα ούτε μια δραχμή από τα αποθεματικά των ταμείων αντιθέτως συγκράτησα τις δαπάνες κατά 5 μονάδες σε σχέση με ότι αναφερόταν στον προϋπολογισμό».

Όσο για την αποχώρησή του από το κόμμα, ο Δημήτρης Τσοβόλας δήλωσε: «Αποχώρησα απο το ΠΑΣΟΚ το 1995 διαφωνώντας με την δήλωση του Α. Παπανδρέου στο Caravel κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής ότι «δυστυχώς σύντροφοι διεθνώς επικράτησε ο νεοφιλελευθερισμός και είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε σε αυτό».

Τέλος, σε ερώτηση για τις δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ να αντισταθεί και να ανατρέψει τη σημερινή πολιτική είπε: «Αν υπάρχει ενότητα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα δεν μπει στη λογική του συμβιβασμού με την εγχώρια οικονομικά ελίτ και με ξένες δυνάμεις, θα μπορέσει να επιβιώσει. Σε αντίθετη περίπτωση αν υπάρξει συμβιβασμός με αυτούς του μηχανισμούς τότε θα είναι μια παρένθεση που θα απογοητεύσει τον ελληνικό λαό».

http://www.tribune.gr/politics/news/article/67343/tsovolas-simerino-pasok-den-echi-logo-iparxis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...