Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Οι αλήθειες που σου κρύβουν: Καθηγητής του Χάρβαρντ μιλάει για τα αρνητικά και τα θετικά της πολυπολιτισμίκοτητας


Μεταφράσαμε αυτό το βίντεο γιατί οι απόψεις του κ. Πάτναμ αποτελούν ότι πιο κορυφαίο έχουν να παρουσιάσουν οι υπέρμαχοι της πολυπολιτισμικότητας.

Ο κ. Πάτναμ διδάσκει στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Έχει ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό που είναι η θρησκεία της γυναίκας του. Τον συμβουλεύονται σε θέματα
μετανάστευσης τόσο κυβερνήσεις όσο και όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια του πλανήτη, που θέλουν να μεταμορφώσουν τις παραδοσιακές κοινωνίες σε πολυπολιτισμικές.

Προσέξτε ότι ο κ. Πάτναμ "πιστεύει" ότι τα προβλήματα της πολυπολιτισμικότητας θα λυθούν.Δεν είναι σίγουρος. Επίσης για να λυθούν τα προβλήματα δεν πρέπει να αφομοιωθούν οι μετανάστες όπως μας λένε οι προοδευτικοί, αλλά να αλλάξουμε εμείς και να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο "εμείς".

Στην πραγματικότητα βιώνουμε μια βίαιη μεταμόρφωση της κοινωνίας μας που είναι βέβαιο βάση συστημικών ερευνών ότι θα αντιμετωπίσει ένα απ' τα χειρότερα προβλήματα τόσο για το σύνολο της κοινωνίας όσο και για την ψυχολογία κάθε ατόμου ξεχωριστα: την απομόνωση! 

Την απομόνωση απ' την κοινωνία. Την δυσπιστία απέναντι στον γείτονα ακόμη και αν ανήκει στο ίδιο έθνος μαζί μας.

Η πολυπολιτισμικότητα υπονομεύει το κοινωνικό κεφάλαιο όπως λέει ο καθηγητής, την "γειτονιά" που λέμε καθημερινά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δημιουργηθούν ισχυρές αντιδράσεις εναντίον της παγκοσμιοποίησης. 

Για αυτό Παγκοσμιοποίηση και πολυπολιτισμικότητα πάνε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...