Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Έμπολα μόνο για τα γκοΐμ;

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η ισραηλινή Haaretz ανέφερε «Το Ισραήλ απαγορεύει κρυφά πολίτες από χώρες της Δυτικής Αφρικής που επλήγησαν από τον Έμπολα να επισκεφθούν τη χώρα».

«Μια πηγή από το Υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ότι εστάλη διαβαθμισμένο τηλεγράφημα τον επικεφαλής του προξενικού τμήματος, Igal Sarfaty, ο οποίος ανέθεσε την αποστολή να μην εκδίδονται θεωρήσεις (βίζες) για τους πολίτες της Σιέρα Λεόνε, της Λιβερίας και της Γουινέας», λέει η Haaretz
 
Οι οδηγίες αναφέρουν επίσης να αποφεύγεται να δίδεται βίζα σε αλλοδαπούς που επισκέφθηκαν πρόσφατα τις τρεις αυτές χώρες ... Ο Serfaty έγραψε στο τηλεγράφημα ότι οι οδηγίες πρέπει να τηρούνται απόρρητα και να μην δημοσιεύονται.

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ, μεγάλες αμερικανικές εβραϊκές οργανώσεις έχουν ζητήσει από τους Αμερικανούς να μην στιγματίζουν τους μετανάστες λόγω των ασθενειών που μπορούν να μεταφέρουν.

Η Anti-Defamation League (ADL), σε ένα blog post με τίτλο "Ομάδες Κατά της Μετανάστευσης Κάνουν Έκκληση για Απαγόρευση της Μετανάστευσης Λόγω του Φόβου του Έμπολα", επιτίθεται σε αυτούς που ονομάζει «ακτιβιστές κατά της μετανάστευσης» ως «φανατικούς», επειδή αντιτίθενται στην μαζική μετανάστευση από την κεντρική και τη νότια Αμερική και την Αφρική, με το σκεπτικό ότι θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και αποτελούν κίνδυνο τρομοκρατίας για την Αμερική,

Σύμφωνα με την ADL, "ομάδες κατά της μετανάστευσης άδραξαν την ευκαιρία για να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες [για τον Έμπολα] ως έναν τρόπο για να μιλήσουν εναντίον της "μαζικής μετανάστευσης".

Στην σελίδα του Religious Action Center of Reformed Judaism(ΗΠΑ), ο Jonathan Edelman γράφει: Ως Εβραίοι, είμαστε προβληματισμένοι από αυτή τη ρητορική εναντίον της μετανάστευσης χωρίς χαρτιά και κατά τη χορήγηση θεωρήσεων σε άτομα από πληγείσες χώρες, γιατί αυτό έρχεται σε αντίθεση με την δέσμευσή μας να υποδεχθούμε τον ξένο. Επίσης, γνωρίζουμε πολύ καλά την ταπείνωση του περιορισμού θεωρήσεων: θυμόμαστε οδυνηρά τις ποσοστώσεις στην αμερικανική μετανάστευση που περιόριζαν την μετανάστευση των Γερμανο-εβραίων στη δεκαετία του 1930 και του 1940. Είχαμε ανάγκη βοήθειας, τότε και βρήκαμε την ξενοφοβία να μας εμποδίζει το δρόμο προς την ελευθερία. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το φόβο να μπλοκάρει τις προσπάθειές μας για ένα δίκαιο σύστημα μετανάστευσης και μια διεθνή συνεργασία για την υγεία τώρα.

Επιστρέφοντας στην ADL, το άρθρο λέει ότι, οι "ακτιβιστές κατά της μετανάστευσης" προσπάθησαν επίσης να χρησιμοποιήσουν την απειλή που θέτει η τρομοκρατία για να προσπαθήσουν να σταματήσουν τη μαζική μετανάστευση στην Αμερική.

"Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, αντι-μεταναστευτικές ομάδες χρησιμοποίησαν την ίδια τακτική, όταν προσπάθησαν να φέρουν την τρομοκρατική ομάδα ISIS στη συζήτηση για τη μετανάστευση".

Η Jessica Vaughan, διευθύντρια πολιτικής της αντι-μεταναστευτικής ομάδας προβληματισμού Κέντρο Μελετών για την Μετανάστευση (CIS), χαρακτηρίζεται στο άρθρο, "φανατική" (“bigoted”), όπως και ένας από τους συναδέλφους της, ο MarkKrikorian, ο οποίος ζήτησε την απαγόρευση για τα ταξίδια από χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα.

"Το κίνημα κατά των μεταναστών παρουσιάζει συχνά τους μετανάστες ως φορείς της νόσου, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κλίμα φόβου γύρω από το ζήτημα και να γίνει έκκληση για περιορισμό της μετανάστευσης. Η προσπάθεια να επωφεληθούν από την πρόσφατη διάγνωση του Έμπολα είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της τάσης αυτής", αναφέρει το blog τηςADL.

Ωστόσο, στο Ισραήλ, το οποίο η ADL υποστηρίζει, αυτά τα επιχειρήματα των "φανατικών" είναι ακριβώς εκείνα που χρησιμοποιούνται από την ισραηλινή κυβέρνηση για να κρατήσει μακριά τους μετανάστες!

Όπως αποκαλύφθηκε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην JewishDaily Forward της 23 Οκτωβρίου 2014, νέα μέτρα έχουν εισαχθεί σε όλους τους ισραηλινούς αερολιμένες για τον έλεγχο των επισκεπτών για Έμπολα.

Εκτός από τον εντοπισμό μεταναστών ως φορέων ασθενειών, το Ισραήλ συνδέει με σαφήνεια τους μετανάστες με τηντρομοκρατία.

Η Daily Forward συνεχίζει:

"Αυτές οι προφυλάξεις [για τον Ebloa] ήρθαν μετά από μια συνάντηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που έγινε γνωστή, πριν από 10 ημέρες, όπου ανακοίνωσε ότι το Ισραήλείναι έτοιμο να σταματήσει την είσοδο των ασθενών Έμπολα στα σύνορά του".

Ο Νετανιάχου καθόρισε αυτά τα βήματα ως «μέρος των γενικότερων προσπαθειών του Ισραήλ να προστατεύσει τα σύνορά μας από τους παράνομους που διεισδύουν (infiltrators - μεταφρ. και στρατευμένοι) και την τρομοκρατία».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι αφρικανοί μετανάστες και ο φόβος των μεταδοτικών ασθενειών αναφέρονται στην ίδια πρόταση. Αρκετοί αξιωματούχοι και ισραηλινά μέσα ενημέρωσηςτο έχουν κάνει συνήθεια να συνδέουν τις επιδημίες με τους Αφρικανούς που διαμένουν στο Ισραήλ.

Ενώ ήταν ακόμη υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ, ο Eli Yishaiδήλωσε ότι οι Αφρικανοί μετανάστες φέρνουν "ένα φάσμα ασθενειών όπως ηπατίτιδα, ιλαρά, φυματίωση και AIDS."

Ο Michael Ben Ari, ενώ ήταν βουλευτής, απέρριψε την ιδέα ενός ισραηλινού κοριτσιού να πηγαίνει στο σχολείο με παιδιά από την Αφρική λέγοντας, "Ποιος ξέρει τι ασθένειες μεταφέρουν. Αυτέςείναι πολύ σοβαρές ιογενείς ασθένειες".

Τον Μάιο του 2012, εξέχοντες ισραηλινοί γιατροί προειδοποίησαν ότι οι αιτούντες άσυλο από την Αφρική είναι "μια πραγματική υγειονομική βόμβα". Δύο μήνες αργότερα στο νοσοκομείο Ichilovτου Τελ Αβίβ τους απαγορεύθηκε να εισέλθουν στο νοσοκομείογια να επισκεφθούν την οικογένεια και τους φίλους, προκειμένου «να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για την υγεία».

Οι ανησυχίες για την τρομοκρατία αναφέρονται συχνά σε σχέση με τους αφρικανούς μετανάστες. Στα μέσα του 2011, ο δήμαρχος του Εϊλάτ έστειλε επείγουσα επιστολή προς τον υπουργό άμυνας μετά την άφιξη των δεκάδων των αιτούντων άσυλο στην πόλη του. Στην επιστολή του, ο ίδιος υποστήριξε: «Σήμερα έχουν διεισδύσει παράνομα, αύριο θα είναι οι τρομοκράτες»...."


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

http://redskywarning.blogspot.gr/2014/11/blog-post_97.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...