Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

«Η Μόσχα θα ήταν η ασφαλέστερη πόλη του κόσμου αν δεν είχε παράνομους μετανάστες», λέει ο δήμαρχος της Μόσχας

 
Ο δήμαρχος της Μόσχας Sergey Sobyanin δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα ήταν η ασφαλέστερη πόλη του κόσμου αν δεν είχε παράνομους μετανάστες.

Σε μία μόνο ημέρα την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία ισχυρίζεται ότι συνέλαβε 7.000 παράνομους αλλοδαπούς – που είχαν ως αποτέλεσμα 20 ποινικές υποθέσεις και πάνω από 500 διοικητικά πρωτόκολλα για διάφορες παραβιάσεις σχετικές με τη μετανάστευση, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν απελαθεί πάνω από 100.000 από αυτούς.

Αυτό έχει πετύχει να μειώσει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τους αλλοδαπούς σε περίπου 15 τοις εκατό, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα από αυτούς που απασχολούνται νομίμως.

Το τελευταίο σχέδιο του Δημάρχου είναι να εισαγάγει ένα σύστημα «διπλώματος  ευρεσιτεχνίας», το οποίο θα υποχρεώνει τους αλλοδαπούς εργάτες να εγγράφονται και να προσθέτουν στο κόστος της πρόσληψης τους, αναγκάζοντας τα αφεντικά να απασχολούν Ρώσους αντί για αυτούς.

Ο Sobyanin δήλωσε ότι επί του παρόντος δεν είναι ρεαλιστικό να σταματήσει η χρησιμοποίηση του εργατικού δυναμικού από το εξωτερικό και από απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας. «Δεν έχουμε ανεργία. Αντίθετα υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας. Δεν μπορούν να πληρωθούν αυτές οι θέσεις χωρίς την προσέλκυση εργατικού δυναμικού από το εξωτερικό, είτε πρόκειται για τη Ρωσία είτε άλλες χώρες». Ο δήμαρχος τόνισε ότι η ρίζα του προβλήματος είναι τα χαμηλότερα ημερομίσθιαπου απαιτούνται από τους διακινούμενους εργαζομένους. Ανέφερε επίσης ότι το προηγούμενο σύστημα διακυβέρνησης ποσοστώσεων για το ξένο εργατικό δυναμικό είχε αποδειχθεί απολύτως αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο.

Το νέο σύστημα θα επιτρέψει στους επιχειρηματίες και τις κρατικές επιχειρήσεις να προσλάβουν περισσότερους ξένους, αλλά οι πληρωμές των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας θα αυξηθούν σταδιακά, έτσι ώστε στο χρόνο η συνολική τιμή της μίσθωσης ενός μετανάστη θα είναι η ίδια με εκείνη ενός Ρώσου εργάτη.

Η Ρωσία έχει το δεύτερο υψηλότερο αριθμό μεταναστών που κατοικούν, σύμφωνα με μια μελέτη του ΟΗΕ που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2013. Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών στη Ρωσία εκτιμάται σε περίπου 2 εκατομμύρια και οι ρωσικές αρχές ισχυρίζονται ότι περίπου οι μισοί από αυτούς ζουν και εργάζονται στην πρωτεύουσα.

ONLY in RUSSIA..

Η αστυνομία οδηγεί τους παράνομους μετανάστες που συνέλαβε:

Καμπάνες ορθόδοξου ναού "χαλάνε" την προσευχή των μουσουλμάνων!

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://redskywarning.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...