Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Βιομηχανία υποταγής συνειδήσεων: Η αλλαγή της ιαπωνικής ιστορίας

Ξαναγράφουν την Ιστορία στην Ιαπωνία.


Όπως και στην Ελλάδα έτσι και στην Ιαπωνία αλλά και σε άλλες χώρες του πλανήτη, εφαρμόζεται το σχέδιο των Διεθνών Τραπεζιτών και της Νέας Τάξης Πραγμάτων που ως στόχο έχει οι νέες γενιές ανθρώπων από όλα τα Έθνη να γνωρίζουν την Ιστορία όπως βολεύει τους Παγκοσμιοποιητές.

Ακολουθεί η είδηση από την εφημερίδα Pravda

Η διαταγή της κεντρικής κυβέρνησης για τη μετατροπή των σχολικών βιβλίων που λένε οτι
ο στρατός της χώρας ανάγκασε πολίτες να αυτοκτονήσουν μαζικά στο τέλος του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, οδήγησε σε τεράστιες διαδηλώσεις απο περισσότερους από 110.000 ανθρώπουςστο νότιο νησί της Ιαπωνίας, την Οκινάουα.

Εκδότες επτά βιβλίων Ιστορίας διατάχθηκαν νωρίτερα φέτος να αλλάξουν αποσπάσματα που έλεγαν οτι ο Ιαπωνικός Στρατός, αντιμέτωπος με την Αμερικανική εισβολή του 1945, μοίρασε χειροβομβίδες στους κατοίκους της Οκινάουα και τους διέταξε να αυτοκτονήσουν παρά να παραδοθούν στους Αμερικανούς.

Η διαταγή πάρθηκε μέσα απο άλλες κινήσεις απο το Τόκυο για την κάλυψη μαρτυριών για την βαρβαρότητα της εμπόλεμης Ιαπωνίας, αλλά κατακρίθηκε απο τους κατοίκους και ακαδημαϊκούς:
«Δεν μπορώ να καλύψω το γεγονός οτι ο Ιαπωνικός Στρατός είχε σχέσει με τι μαζική αυτοκτονία, λαμβάνωντας υπόψη το γενικό φόντο και τις μαρτυρίες για το οτι μεταφέρθηκαν χειροβομβίδες», ο διοικητής της Οκινάουα,Χιροκάζου Νακαϊμα απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε μαζευτεί σε ένα πάρκο στην πόλη της Οκινάουα.

Περίπου 110.000 άνθρωποι –κάτοικοι και πολιτικοί-πήραν μέρος στη διαδήλωση, και συνολικά 5.000 άλλοι έλαβαν μέρος σε άλλες δύο διαδηλώσεις στο νησί το Σάββατο, είπε ο Γιοσίμο Ουέτσου, ένας απο τους οργανωτές.Νέα βιβλία για χρήση σε ιαωνικά σχολεία πρέπει να εξεταστούν και να εγκριθούν απο ανθρώπους επιλεγμένους απο την Κυβέρνηση, οι οποίοι μπορούν να διατάξουν διορθώσεις των ιστορικών ανακριβειών.

Οι εκδότες των βιβλίων , τα οποία έχουν τοποθετηθεί και είναι έτοιμα για χρήση τον επόμενο χρόνο, έχουν ζητήσει να κάνουν σχετικές αλλαγέςκαι να τις στείλουν για έγκριση.

Οι ισχυρισμοί αναγκαστικών μαζικών αυτοκτονιών στην Οκινάουα είναι στηριγμένοι απο ιστορικές έρευνες, αλλά και απο μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων.Οι ιστορικοί πιστεύουν οτι οι πολίτες ήταν πεπεισμένοι απο προπαγάνδα να πιστεύουν οτι οι Αμερικανοί στρατιώτες θα διέπρατταν απάνθρωπα εγκλήματα και έτσι σκότωσαν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους προκειμένου να αποφύγουν την αιχμαλωσία.

Αλλά τα τελευταία χρόνια, κάποιοι ακαδημαϊκοί έχουν αμφισβητήσει το οτι οι αυτοκτονίες έγιναν αναγκαστικά-μέρος μιας γενικής προσπάθειας τον Ιαπώνων συντηρητικών για να αντιμετωπίσουν την κριτική κατα τον ενεργειών του Τόκιο εν ώρα πολέμου.

Η αιματηρή μάχη της Οκινάουα διήρκεσε απο τα τέλη του Μαρτίου μέχρι και τον Ιούνιο του 1945, αφήνοντας περισσότερους απο 200.000 κατοίκους και στρατιώτες νεκρούς, επιταχύνοντας την κατάρρευση της Ιαπωνικής άμυνας.

http://antipliroforisi.blogspot.gr/2007/11/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...