Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ευνουχισμός κοριτσιών στην "προοδευτική" Σουηδία!


60 περίπου περιπτώσεις ευνουχισμού  σε μικρή επαρχιακή πόλη της Σουηδίας ανακάλυψαν
οι αρχές, με αφορμή την έκτακτη εισαγωγή μαθήτριας με γενετική αιμορραγία, τον περασμένο Μάρτιο. 

Η εικόνα που αντιμετώπισε το προσωπικό του νοσοκομείου του Norrköping οδήγησε τις αρχές σε εκτεταμένη έρευνα στην φυσική κατάσταση των μουσουλμάνων μαθητριών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης.

Σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξή της στην τοπική εφημερίδα Norrköpings Tidningar, η συντονίστρια των Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών Υγείας Petra Blom Andersson, περίπου οι μισές από τις 60 περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην ίδια τάξη του δημοτικού.  

Η πρακτική της αφαίρεσης των γεννητικών οργάνων των κοριτσιών είναι παράνομη και τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τέσσερα έτη στη Σουηδία ήδη από το 1982, ενώ, από το 1999, διώκεται και η υποβολή των κοριτσιών σε τρίτες χώρες, στις οποίες επιστρέφουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ενδεικτικά, το Norrköping είναι μία πόλη 87 000 κατοίκων, και σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας υπολογίζεται πως τουλάχιστον 125 εκατομμύρια γυναίκες στην Μ. Ανατολή και Αφρική έχουν υποστεί αυτή την επέμβαση, που πέρα από τον ερωτικό ευνουχισμό και τον πόνο της επέμβασης δημιουργεί, μεταξύ άλλων, συνθήκες λοίμωξης σε όλο τον βίο των γυναικών που έχουν υποστεί σε αυτήν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...