Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Αλβανοί ληστές βασάνιζαν Έλληνες με τανάλια για να τους ληστέψουν! Πέθαναν κάποια από τα θύματά τους!

Μας γλεντάνε οι Αλβανοί κανονικά και μας αρέσει!

Εξαρθρώθηκαν, μετά από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες ενέχονται σε 16 ληστείες, 9 κλοπές, βιασμό, μια απόπειρα βιασμού και διακίνηση όπλων, σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας, της
Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας!

Από την πρώτη εγκληματική οργάνωση, συνελήφθησαν χθες το πρωί, στα Εξαμίλια Κορίνθου, τρεις Αλβανοί ηλικίας 42, 39, και 33 ετών. 


Υπάρχουν τα στοιχεία άλλων τριών Αλβανών ηλικίας 39, 33 και 32 ετών ενώ τουλάχιστον ακόμη δύο συνεργοί τους αναζητούνται. Από τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξακριβώσουν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών της. 

Πρόκειται για τον 39χρονο Αλβανό που αναζητείται, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη εγκληματική ομάδα, ακόμη δύο 30χρονους συμπατριώτες συνεργούς του και ακόμη εναν συνεργό τους που αναζητείται. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ανέπτυξαν τεχνικές ειδικής ανακριτικής διείσδυσης, αξιοποίησαν όλα τα ευρήματα, τα στοιχεία και τις πληροφορίες με αποτέλεσμα να εξακριβώσουν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών των εγκληματικών οργανώσεων, τη δομή τους και τον τρόπο δράσης τους. 

Χθες το πρωί, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών έκαναν ευρεία αστυνομική επιχείρηση, στην περιοχή Εξαμίλια Κορινθίας, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τα τρία μέλη της οργάνωσης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών, στην ίδια περιοχή, οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν: 3 πιστόλια, από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα με φυσίγγια στους γεμιστήρες, 174 φυσίγγια πιστολιών και πολεμικών τυφεκίων, 6 κινητά τηλέφωνα, πληθώρα καρτών κινητών τηλεφώνων sim. 

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν κάνει, με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση από τις 26/5/2013 μέχρι και 8/11/2013, έντεκα 11 ληστείες και πέντε 5 κλοπές, σε περιοχές της Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Θεσσαλίας, καθώς και διακίνηση όπλων. 

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δράσης, οι δράστες επέλεγαν κυρίως απομακρυσμένες περιοχές από τα αστικά κέντρα και αφού εντόπιζαν εξοχικές κατοικίες ή κατοικίες που έμεναν ηλικιωμένα άτομα, προσέγγιζαν αυτές, κυρίως νυχτερινές ώρες, ώστε να είναι αθέατοι από κατοίκους της περιοχής και παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα εισέρχονταν στο εσωτερικό κατά την στιγμή που βρίσκονταν μέσα οι ένοικοι. 

Στη συνέχεια υπό την απειλή όπλων ανάγκαζαν του παθόντες να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά κ.λπ. ενώ κατά τη διαφυγή τους, τους έδεναν σε έπιπλα του σπιτιού και αφαιρούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να μην ειδοποιήσουν τις αστυνομικές Αρχές. 

Σε πολλές περιπτώσεις τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προκαλούσαν σωματικές βλάβες στους παθόντες ακόμη και με εργαλεία (αιχμηρά αντικείμενα κ.λπ.) και τους ασκούσαν βία, για να τους αναγκάσουν να παραδώσουν τα χρήματα. Επισημαίνεται ότι, οι δράστες λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, χρησιμοποιώντας πολλούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων που είχαν στοιχεία κατόχου τρίτο πρόσωπο ή πλαστά στοιχεία, ενώ συχνά έφευγαν για κάποιο χρονικό διάστημα στην Αλβανία για να μην εντοπίζονται εύκολα. 

Πέθαναν κάποια από τα θύματά τους! 

Σε δύο ληστείες που έγιναν στις 30-5-2013, σε χωριό των Καλαβρύτων, με θύματα έναν 82χρονο και έναν 81χρονο τα τραύματα που τους προκάλεσαν οι δράστες ήταν τόσο σοβαρά που σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία τους, ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα απεβίωσαν. 

Χαρακτηριστική είναι επίσης η περίπτωση όπου οι δράστες στις 20/6/2013 τα ξημερώματα, σε χωριό των Καλαβρύτων, μπήκαν σε σπίτι αντρόγυνου, ηλικίας 83 και 77 ετών και προκαλώντας σωματικές βλάβες στην 77χρονη, ανάγκασαν το συζυγό της να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ. Στη συνέχεια έδεσαν τα άκρα των θυμάτων με σεντόνια και έφυγαν. Η υγεία της 77χρονης επιδεινώθηκε τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα τρεις μήνες μετά τη ληστεία να αφήσει την τελευταία πνοή της! 

Επιπλέον από την προανάκριση προέκυψε ότι, ο 39χρονος συλληφθείς εμπορευόταν και πωλούσε όπλα, που προμηθευόταν από την Αλβανία και αποκόμιζε από την κάθε συναλλαγή το χρηματικό ποσό των 800 έως 1.500 ευρώ ανάλογα με τον τύπο του όπλου. Οι δράστες από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ περίπου, κοσμήματα αξίας πάνω από 2.000 ευρώ, ένα αυτοκίνητο, και άλλες οικιακές συσκευές. Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση Τα μέλη της είχαν κάνει από τις 22/12/2012 μέχρι και 29/12/2012 5 ληστείες, έναν βιασμό και μια απόπειρα βιασμού σε περιοχές της Αχαΐας! 

Ειδικότερα, οι δράστες επέλεγαν κατοικίες και τις προσέγγιζαν, κυρίως νυχτερινές ώρες ώστε να γίνονται αθέατοι από κατοίκους της περιοχής αι παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα εισέρχονταν στο εσωτερικό, κατά την στιγμή που βρίσκονταν μέσα οι ένοικοι. Στη συνέχεια, με τη χρήση βίας και υπό την απειλή όπλων, ανάγκαζαν τους ενοίκους να τους παραδίδουν χρήματα και κοσμήματα, ενώ κατά τη διαφυγή τους αφαιρούσαν τα τηλέφωνα των παθόντων, τους έδεναν τα άκρα και τους φίμωναν. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην οποία οι δράστες στις 27-12-2012, αργά το βράδυ μπήκαν σε σπίτι αντρόγυνου στην Πάτρα, ηλικίας 64 και 67 ετών στους οποίους άσκησαν βία, τους φίμωσαν και αποπειράθηκαν να βιάσουν την 67χρονη γυναίκα χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους. 

Στη συνέχεια αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και έφυγαν. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους το χρηματικό ποσό των 1.280 ευρώ, καθώς και κοσμήματα που η αξία τους ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. Την προανάκριση και τις έρευνες έκανε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

http://www.axisradio.gr/sinelifthisan-i-alvani-meli-tis-spiras-pou-vasanizan-ta-thimata-tous-me-tanalia/

1 σχόλιο:

  1. Γι τέτοια δίποδα ΚΤΗΝΗ που ασσυδωτούν και εγκληματούν σε βάρος ανήμπορων γερόντων θα έπρπε να επανέλθει η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!
    ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΑ ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ!

    ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΘΟΝΟ ΤΩΝ ΣΚΙΠΙΤΑΡΕΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...