Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

OΜΑΔΙΚΟΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ 21 ΚΟΥΡΔΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ISIS (BINTEO)


Nέο βίντεο προπαγάνδας ανέβασε σε λογαρισμό της η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πριν
από 11 ώρες.Σε αυτό εμφανίζονται και πάλι οι 16 τουλάχιστον κούρδοι μαχητές να είναι σε προαύλιο χώρο φυλακής και να περιφέρονται ανά ένας και από έναν δήμιο δεσμοφύλακα σε κυκλική τροχιά που θυμίζει σκηνές από Γκουαντάναμο όπως και οι πορτοκαλί φόρμες που φέρουν οι σιδεροδέσμιοι αιχμάλωτοι.To βιντεοσκοπημένο μήνυμα ονομάζεται «η θεραπεία της καρδιάς των πιστών».

Oι 21 παρουσιάζονται ως 16 peshmergas, 2 αξιωματικοί του ιρακινού στρατού και 3 αστυνομικοί από το Kirkouk.Πηγές κουρδικές ταυτοποίησαν ότι οι σκηνές γυρίστηκαν εδώ και μια εβδομάδα στην περιοχή Hawija, 50 χλμ από Kirkouk.



Στη συνέχεια και πάλι εκτίθενται σε σιδερόφρακτα κλουβιά και ένας δήθεν ρεπόρτερ της οργάνωσης τους παίρνει συνεντεύξεις. O δήθεν ρεπόρτερ λέει ότι οι μαχητές peshmergas αιχμαλωτίστηκαν από την ISIS.Το CNN δεν μπορεί να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή ως τώρα την αυθεντικότητα του βίντεο.Αλλά δείχνει τουλάχιστον 21 ομήρους.




Ο ψευδορεπόρτερ έχει μικρόφωνο με το logo ISIS.Οι αιχμάλωτοι στην συνέντευξη παραδέχονται ότι είναι  peshmergas.Η πλειοψηφία αυτών λέει ότι κατάγεται από το Kirkouk.Οι ερωτώμενοι υπό την ασφυκτική ψυχολογική πίεση που υφίστανται εξαναγκάζονται να καλέσουν τους συντρόφους τους να σταματήσουν να μάχονται κατά της ISIS. 

Ένας αιχμάλωτος περιγράφεται ως αξιωματικός του ιρακινού στρατού.Πρόκειται για τον ιρακινό στρατηγό διοικητή της 4ης Μονάδας.

Μεταξύ των μελλοθάνατων υπάρχουν και άτομα πολύ νεαρής ηλικίας που ενδεχομένως να μην έχουν ενηλικιωθεί.Μεταξύ των σιδεροφράκτων αυτών κατασκευών είναι ακροβολισμένοι πάνοπλοι τζιχαντιστές.

Στις 15 Φεβρουαρίου η οργάνωση είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα πρώτο βίντεο συνοπτικό των 4΄ που αφορούσε το ίδιο θέμα.

Πολλοί θεώρησαν τότε ότι οι κούρδοι μαχητές θα είχαν την ίδια τύχη με τον ιορδανό πιλότο Maaz al-Kassasbeh που η Daesh έκαψε ζωντανό σε παρόμοιο κελλί.

Η εξέλιξη είναι διαφορετική στη συνέχεια του βίντεο εμφανίζονται εικόνες από την διέλευση της αυτοκινητομπής με τους ομήρους στα κλουβιά σε πόλη. Διασχίζουν δρόμο της πόλης κοντά στο Κιρκούκ που είναι κατάμεστος από ενθουσιώδες πλήθος.


Στην καρότσα των ολοκαίνουργιων ημιφορτηγών μοντέλων της TOYOTA που έχουν τοποθετηθεί τα φορητά κελιά με τους ομήρους υπάρχουν λάβαρα της οργάνωσης και δεσμοφύλακες.

Διακρίνονται ως και τα λουκέτα και τα κλειδιά στην καγκελόπορτα της κατασκευής.Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που συμμετέχουν στην υποδοχή των κρατουμένων.Η πόλη αυτή είναι κοντά στην πλούσια σε αποθέματα πετρελαίου  Kirkouk στο βόρειο Ιράκ.

Οδηγούνται σε μια αλάνα.Οι δήμιοι του εκτελεστικού αποσπάσματος παίρνουν θέση πίσω από τα θύματα.Τα καθηλώνουν στα γόνατα με δεμένα τα χέρια και ελεύθερο το πρόσωπο.Το πιθανότερο τους αποκεφαλίζουν όπως παρόμοια εκτελεστικά αποσπάσματα έκαναν  τόσο με σύριους στρατιώτες σε ομαδικό αποκεφαλισμό όσο και πριν από λίγες ημέρες στη Λιβύη με τους 21 Κόπτες.ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ 

Υπάρχουν εικόνες που πέφτουν ενδιάμεσα από τον αποκεφαλισμό των 21 αιγυπτίων χριστιανών.(CNN,telesurtv 22.2.15) Η καθήλωση η στάση και διάταξη των θυμάτων και δημίων ο όλος χώρος παραπέμπει σε ομαδικό αποκεφαλισμό αν και η τελευταία σκηνή τους δείχνει ακόμη ζωντανούς.

http://dimpenews.com/2015/02/22/o%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CF%84%CF%89%CE%BD-21-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B1/#more-13020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...