Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Αδειάζουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών και αφήνονται ελεύθεροι σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα


Νενικήκαμεν!

Με τρένα, λεωφορεία και … προαστιακό, οι λαθρομετανάστες  που αφήνονται ελεύθεροι από τα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών σε όλη τη χώρα, κατακλύζουν τα κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Εκατοντάδες μετανάστες που αφέθησαν ελεύθεροι από τα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών, θεωρητικά για 6+6 μήνες παράτασης για την «απέλασή» τους, η οποία βέβαια ουδέποτε πρόκειται να γίνει κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας.

Χωρίς δουλειά, χρήματα και σπίτι, θεωρείται σίγουρο  πως λόγω της ανέχειας και της γενικότερης οικονομικής κρίσης, είναι θέμα χρόνου η «εγκληματικότητα» να χτυπήσει και πάλι  κόκκινο  στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου, που τείνουν να μετατραπούν σε γκέτο με τους -Έλληνες κατοίκους- να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο αριθμός των λαθρομεταναστών που αφήνονται ελεύθεροι από την Αμυγδαλέζα, την Κόρινθο, το Παρανέστι Δράμας, την Ξάνθη και την Ορεστιάδα, αυξάνεται μέρα τη μέρα. Υπολογίζεται πως καθημερινά αφήνονται 420 άτομα από τα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών σε όλη τη χώρα και υπολογίζεται πως εάν συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό σε λιγότερο από ένα μήνα, δεν θα υπάρχει κανείς πλέον κρατούμενος

Αν και η υπουργός «Μεταναστευτικής Πολιτικής» Τασία Χριστοδουλοπούλου, μίλησε για δημιουργία ανοιχτών «δομών» (η αγαπημένη λέξη του νέου πολιτικού καθεστώτος) φιλοξενίας ακόμη και για ενοικίαση από το κράτος κενών κατοικιών που θα διατεθούν σε μετανάστες,   παραμένουν για την ώρα εξαγγελίες στα χαρτιά. 

Όχι ότι η υλοποίησή τους θα λύσει το πρόβλημα καθώς δεν είναι η στέγη το μόνο πρόβλημα, ούτε η ανεργία ούτε η φτώχεια. Το πρόβλημα είναι η αλλαγή της ανθρωπογεωγραφίας στη χώρα και ότι αυτή συντελείται με την ανοχή της κοινωνίας και με στόχευση από την κυβέρνηση.

Σε άλλες εποχές θα είχε προκληθεί μείζον πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα. Σήμερα όμως ο Έλληνας δέχεται μοιρολατρικά και παθητικά ένα ζοφερό μέλλον που χωρίς καμία ντροπή του ετοιμάζει το κράτος.  

Τμήμα ειδήσεων defencenet.,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...