Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Θα φέρω τους μετανάστες να μείνουν στο υπουργείο, έχουμε πολλούς διαδρόμους


Δεν έχει τέλος το σήριαλ με το θέμα των μεταναστών, οι οποίοι από την Αμυγδαλέζα
επιστρέφουν με πούλμαν στο κέντρο της Αθήνας και να μένουν ελεύθεροι, μετά από απόφαση της κυβέρνησης.

Μάλιστα η νέα δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου στην εκπομπή «Αυτοψία» και τον Αντώνη Σρόιτερ αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα η κα Χριστοδουλοπούλου είπε «τους αφήσαμε στην Ομόνοια γιατί εκεί είναι το φτηνό φαγητό, οι συμπατριώτες τους, το μετρό. Το επιχείρημα “γιατί όχι στην Εκάλη;” απαντώ τι να κάνουν στην Εκάλη....! Είναι σαν το ερώτημα “γιατί δεν τους πάει η υπουργός στο σπίτι της;”! Επειδή το Υπουργείο εδώ έχει γίνει το σπίτι μου θα τους φέρω εδώ, στο Υπουργείο, αν ενοχλούν. Έχει πολλούς διαδρόμους…»

Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πως πολλοί από τους μετανάστες δεν έχουν κάποιο σπίτι για να μείνουν με αποτέλεσμα να διανυκτερεύουν ως άστεγοι στους δρόμους.
Ωστόσο αυτό που οι τηλεοπτικές κάμερες και φωτογραφικοί φακοί των ΜΜΕ καταγράφουν καθημερινά δεν το αποδέχεται η αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου που υποστηρίζει ότι «το ότι κοιμούνται στο δρόμο και δεν έχουν πού να πάνε και ότι ψάχνονται είναι ψέμα», σημειώνοντας ότι «στους όρους που έχουμε βάλει είναι να δηλώσει οικία κατοικίας αλλά και Αστυνομικό Τμήμα που θα πρέπει να παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες».

http://www.iefimerida.gr/news/195813/tasia-hristodoylopoyloy-tha-fero-toys-metanastes-na-meinoyn-sto-ypoyrgeio-ehoyme-polloys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...