Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Εισβολή! Εκατοντάδες λαθρομετανάστες μπαίνουν στην χώρα καθημερινά!


Σε καταιγιστικούς ρυθμούς κινούνται πλέον οι είσοδοι λαθρομεταναστών στην Ελλάδα σε
σημείο που οι αρχές να μην προλαβαίνουν να τους μεταφέρουν στα ελληνικά παράλια. 

Αποτέλεσμα και εξαιτίας του συνωστισμού που παρατηρείται στο Α. Αιγαίο οι λαθρομετανάστες και απουσία κάθε μέτρου αποτροπής να μην κάνουν πλέον ούτε το τυπικό τηλέφωνο στον αριθμό 112 για «διάσωσή» τους αντίθετα απλά αποβιβάζονται στα ελληνικά παράλια φτάνοντας οι ίδιοι στους λιμενικούς σταθμούς.

Πρόκειται για μια κατάσταση που δείχνει τη διάλυση κάθε συστήματος ασφάλειας στα θαλάσσια αλλά και χερσαία σύνορα, διάλυση η οποία έχει γίνει συνειδητά και βάσει στρατηγικής.

Οι αριθμοί είναι πραγματικά εξωπραγματικοί. Μόνο σε δύο ημέρες (27 κα 28/3) εντοπίστηκαν στις ελληνικές ακτές 281 λαθρομετανάστες, χωρίς την ανάγκη «διάσωσης» αφού όπως και αναφέρθηκε αποβιβάστηκαν με ίδια μέσα. 

Στις 28 Μαρτίου στη θαλάσσια περιοχή ‘’Βαρειάς Λέσβου’’ λιμενικοί του Κ/Λ Λέσβου εντόπισαν και υποδέχθηκαν  9 λαθρομετανάστες οι οποίοι είχαν αφιχθεί στην ελληνική ακτή με λέμβο την οποία στη συνέχεια και κατέστρεψαν.

Στις 28 Μαρτίου στη Νίσυρο εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν 39 λαθρομετανάστες από Λιμενικούς του Λ/Χ Σάμου. Οι λαθρομετανάστες έφτασαν με δικά τους μέσα στην ελληνική ακτή με λέμβο την οποία και στη συνέχεια κατέστρεψαν.

Στις 27 Μαρτίου στην περιοχή Αεροδρομίου, Αμμουδέλι Πλωμαρίου & Εφταλού Λέσβου εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν συνολικά 220 λαθρομετανάστες από διάφορες χώρες.
Στις 27 Μαρτίου στην Ζωοδόχο Πηγή Σάμου εντοπίστηκαν στις ελληνικές ακτές 13 λαθρομετανάστες.

Σε όλες τις άνωθεν περιπτώσεις ο απόπλους έγινε από τα έναντι τουρκικά παράλια, ο εντοπισμός και η μεταφορά τους έγινε από το Λ.Σ σε συνεργασία με την τουρκική Ακτοφυλακή και κατά πάγια διαδικασία.

Όλοι οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν προληπτικά για ιατρικές εξετάσεις, ενώ  τους παρασχέθηκαν ρουχισμός και ξηρά τροφή.

Στη συνέχεια και μετά από σύντομη παραμονή τους σε κέντρα ανοικτής δομής θα αφεθούν ελεύθεροι για μετακίνησή τους σε αστικά κέντρα κατ΄ επιλογή τους.

Στις 25 και 26 Μαρτίου εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα ελληνικά παράλια 266 λαθρομετανάστες. 

Από τις 11 Μαρτίου έχουν εντοπιστεί και μεταφερθεί στην Ελλάδα 977 λαθρομετανάστες.
Ο αριθμός για όλο το Μάρτιο αναμένεται να κλείσει στους 1.500 περίπου.
Την καλοκαιρινή περίοδο  οι αρχές υποδοχής (Λιμενικό, Συνοριοφυλακη) με την καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών εκτιμούν πως ο αριθμός θα ανέρχεται στους  2500 με 3000 μηνιαίως.

Από πλευράς πολιτείας δεν υπάρχει καμία ένδειξη ενδιαφέροντος  για την δημιουργία αποτρεπτικών ή μηχανισμών πρόληψης εισόδου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr/2015/03/blog-post_92.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...