Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Wall Street Journal: Το Ισραήλ βοηθάει τους Ισλαμιστές εναντίον του Άσαντ στη Συρία!

Ισραηλινοί στρατιώτες στα σύνορα στην περιοχή του Όρους Γκολάν

Το Ισραήλ άνοιξε τα σύνορά του με τη Συρία με σκοπό να παρέχει ιατρική περίθαλψη στο
Μέτωπο Νούσρα και σε μαχητές της Αλ Κάϊντα που τραυματίστηκαν στον συνεχιζόμενο πόλεμο της Συρίας, σύμφωνα με την The Wall Street Journal.

Η επιφανής Αμερικανική εφημερίδα ανέφερε ότι το Μέτωπο Nusra, το παρακλάδι της Σουνιτικής Μουσουλμανικής al-Qaida που πολεμάει τους υποστηριζόμενους απ' το Ιράν Bashar Assad και την Hezbollah, "δεν έχει απασχολήσει το Ισραήλ απ' όταν κατέλαβε την περιοχή των συνόρων με το Ισραήλ το προηγούμενο καλοκαίρι" στα Υψώματα του Γκολάν.

Την ώρα που το Ισραήλ βλέπει ως εχθρό την al-Qaida και τους συμμάχους της, θεωρεί μεγαλύτερο εχθρό το Ιράν και τους συμμάχους του.

Ο πρώην αρχηγός του Στρατού, ο Amos Yadlin, που θα είναι ίσως ο επόμενος υπουργός Εθνικής Αμύνης του Ισραήλ αν η Σιωνιστική Ένωση κερδίσει στις εκλογές τον πρωθυπουργό Νετανιάχου την επόμενη εβδομάδα, είπε στην Journal ότι η Hezbollah Και το Ιράν "είναι η μεγάλη απειλή για το Ισραήλ, πολλή μεγαλύτερη απ' τους Σουνίτες Ισλαμιστές, που είναι επίσης εχθρός".

"Αυτοί οι Σουνίτες που ελέγχουν το 90% των συνόρων στην περιοχή του Γκολάν δεν επιτίθενται στο Ισραήλ. Αυτό σου δίνει την δυνατότητα να σκεφθείς ότι καταλαβαίνουν ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός, ίσως δεν είναι το Ισραήλ", δήλωσε ο Yadlin σύμφωνα με την The Wall Street Journal.

Το γεγονός ότι οι Ισλαμιστές δεν επιτίθενται στο Ισραήλ παρόλο που βρίσκονται δίπλα του, αποτελεί απόδειξη ότι στηρίζονται απ' το Ισραήλ, ισχυρίζονται υποστηρικτές του προέδρου της Συρίας Άσαντ.

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά ο Άσαντ είχε δηλώσει ότι οι Σουνίτες Ισλαμιστές έχουν αεροπορία στη Συρία.. Έχουν την αεροπορία του Ισραήλ να τους στηρίζει! 

Πηγή: http://www.jpost.com/Middle-East/Report-Israel-treating-al-Qaida-fighters-wounded-in-Syria-civil-war-393862

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...