Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η χρήση ινδικής κάνναβης μειώνει την ανδρική γονιμότητα


Άνδρες ηλικίας κάτω των 30 ετών που κάνουν χρήση ινδικής κάνναβης ενδέχεται να
αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την ποιότητα του σπέρματός τους

Πολλές είναι οι έρευνες που έχουν διεξαχθεί γύρω από τις επιπτώσεις ή τα ευεργετικά στοιχεία (σε περιπτώσεις που χορηγείται από γιατρούς) της χρήσης ινδικής κάνναβης.

Μία νεότερη μελέτη, ωστόσο, του πανεπιστημίου του Σέφιλντ της Μεγάλης Βρετανίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρήση ινδικής κάνναβης από άνδρες ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες που σύμφωνα με την εφημερίδα Independent «πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη έρευνα γύρω από την ποιότητα του σπέρματος», όταν γίνεται χρήση ινδικής κάνναβης από άνδρες νεότερους των 30 ετών υπάρχει ο κίνδυνος μείωσης της ανδρικής γονιμότητας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους Βρετανούς ειδικούς η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα μοιάζει να μην επιφέρει ανάλογες επιπτώσεις στο σπέρμα και τα σπερματοζωάρια.

Παρότι ο καθηγητής Άλαν Πέισι του πανεπιστημίου του Σέφιλντ επισημαίνει πως δεν έχει οριστικοποιηθεί η σχέση ανάμεσα σε χρήση μαριχουάνας και υπογονιμότητας, τονίζει: «Οι νέοι κάτω των 30 ετών κάνουν περισσότερη χρήση σε σχέση με εκείνους μεγαλύτερης ηλικίας και αυτό οδηγεί σε επιπτώσεις στην ποιότητα του σπέρματός τους».

Στην έρευνα συμμετείχαν 318 άνδρες που έδωσαν στοιχεία για τον τρόπο ζωής τους, τις συνήθειές τους, την κατανάλωση αλκοόλ, χρήση ναρκωτικών ή το κάπνισμα.

«Αν σκέφτεστε να αποκτήσετε παιδί, τότε είναι προτιμότερο να εγκαταλείψετε τη μαριχουάνα», συμπλήρωσε ο Πέισι.

http://www.protothema.gr/ugeia/article/385690/i-hrisi-indikis-kannavis-meionei-tin-andriki-gonimotita/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...