Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Αλβανολόγος: Οι Αλβανοί δεν έχουν καμία σχέση με τους Ιλλυριούς


 Ιούνιος 3, 2015.

Το Κοσσυφοπέδιο σύντομα θα ξαναγυρίσει πίσω στην αγκαλιά της Σερβίας. Ο ισχυρισμός
αυτός έγινε από τον Αλβανολόγο από το Ούλτσιν του Μαυροβουνίου, με το αλβανικό όνομα Kaplan Resuli, που όμως τώρα έχει το επώνυμο Μπούροβιτς.


Σε συνέντευξή του στα σερβικά μέσα ενημέρωσης, ο Μπούροβιτς, μίλησε για την αλβανική καταγωγή του και για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου.

Στις δηλώσεις του αναφέρεται στη βαλκανική ιστορία των Σέρβων αλλά αρνείται για το ιστορικό παρελθόν που διατείνονται οι Αλβανοί.

Οι δηλώσεις του έχουν προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στους περισσότερους Αλβανούς, αφού λέει ότι είναι Αλβανός αλλά παίρνει το μέρος της Σερβίας.

Ο Καπλάν Μπούροβιτς που είναι ακαδημαϊκός, γεννήθηκε στην πόλη Ούλτσιν και ζει εδώ και δεκαετίες στη Γενεύη και είναι γνώστης της ιστορίας των βαλκανικών λαών.

Ο Αλβανολόγος- γράφει η εφημερίδα Shekulli,  αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι οι Αλβανοί είναι αρχαίος λαός των Βαλκανίων και υποστήριξε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους Ιλλυριούς.

Είπε ακόμη ότι «το Κοσσυφοπέδιο θα πέσει και πάλι στην αγκαλιά της μητέρας του, Σερβίας. Αυτό θα συμβεί σύντομα, ίσως και στις ημέρες μας».

http://www.echedoros-a.gr/2015/06/blog-post_3.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...