Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τρελό φαγοπότι στην "Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη" την οποία στήριζαν για δεκαετίες οι Έλληνες!


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ – ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ 4% - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Το κόμμα που οδήγησε τη χώρα στο έλεος των δανειστών, διαχειρίστηκε πακτωλό
χρημάτων κατά τη διάρκεια της κρίσης ξοδεύοντας κάθε χρόνο από το 2009 και μετά, 25 εκατομμύρια από τις κρατικές επιχορηγήσεις και 40 εκατομμύρια από δάνεια τραπεζών. Σύνολο 60 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, που στο τέλος δεν τους έφταναν!!!

Φαντάζει ενδεχομένως υπερβολικό πλην όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Οι αριθμοί των χρημάτων που ξόδευε το κόμμα της... δημοκρατικής παράταξης- την ώρα που ο λαός διαβιούσε στα όρια της απόλυτης φτώχειας – είναι εξοργιστικοί.

Τα παραπάνω τα αποκάλυψε ο ίδιος ο διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλά κανένα από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης δεν αφιέρωσε έστω ένα μονόστηλο για τα όσα ντροπιαστικά ακούστηκαν από τον διευθυντή του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Σαλαγιάννης οι κρίσιμες χρονιές ήταν το 2009 και το 2010. «Όχι γιατί τότε δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Αλλά γιατί τότε κορυφώθηκε», όπως είπε.

«Το 2009 το ΠΑΣΟΚ πήρε από κρατική επιχορήγηση 24 εκ. ευρώ και ταυτόχρονα έλαβε 47 εκ. ευρώ δάνειο. Το 2010 πήρε 20 εκ. ευρώ κρατική επιχορήγηση και ταυτόχρονα έλαβε και 40 εκ. ευρώ δάνειο. Το 2010 που κορυφώθηκε ο ήδη υψηλότατος δανεισμός των προηγούμενων χρόνων, προς διασφάλιση των τραπεζών, υπογράφτηκε σύμβαση εκχώρησης των μελλοντικών κρατικών επιχορηγήσεων. Το 2010, δηλαδή, ουσιαστικά, αποκλείσαμε τη δυνατότητα να λάβουμε άλλο δάνειο από τράπεζες και ταυτόχρονα εκχωρήσαμε και τα μελλοντικά έσοδα του κόμματος απ' την στην κρατική επιχορήγηση. Ουσιαστικά αποκλειστήκαμε από οποιαδήποτε χρηματοδότηση».
Τι αποκάλυψε ο κ. Σαλαγιάννης;

Ότι το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε κάθε χρόνο πάνω 70 εκατομμύρια ευρώ και τα χρήματα αυτά δεν έφταναν για τα λειτουργικά του έξοδα, την ώρα που οι Έλληνες οικογενειάρχες τα «φέρνουν βόλτα» με τους μισθούς των 580 ευρώ που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ!!!

«Γιατί οδηγηθήκαμε σε υπερδανεισμό; Κάθε χρόνο, παίρναμε απ' την κρατική επιχορήγηση 20 - 22 εκ. ευρώ. Όμως τα λειτουργικά μας έξοδα, τα έξοδα δηλαδή εκτός των εκλογικών δαπανών και των δαπανών για την εξυπηρέτηση του χρέους, ήταν πολύ μεγαλύτερα. Δανειζόμασταν, δηλαδή, για να καλύψουμε τις υπέρογκες λειτουργικές δαπάνες και για να εξυπηρετήσουμε τα προηγούμενα δάνεια», αποκάλυψε στην ομιλία του ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε:

«Ποιες ήταν αυτές οι λειτουργικές δαπάνες, που έφταναν και τα 28 - 30 εκ. ευρώ το χρόνο; Θα σας διαβάσω τα στοιχεία απ' τον επίσημο - τον ισολογισμό, μιας χαρακτηριστικής χρονιάς, του 2010. Χαρακτηριστικής, γιατί ήταν μια χρονιά λιτότητας και δεν ήταν εκλογική.
Σύνολα λειτουργικών δαπανών 26 εκ. ευρώ. Από τον ισολογισμό, ενδεικτικά μόνο, το ύψος κάποιων δαπανών:

για αμοιβές προσωπικού 4,1 εκ. ευρώ

για επιμόρφωση στελεχών 2,0 εκ. ευρώ

για μετακινήσεις στελεχών 5,5 εκ. ευρώ

για τηλέφωνα 1,4 εκ. ευρώ

για ενοίκια 1,0 εκ. ευρώ

για προβολή 1,8 εκ. ευρώ

Έτσι, άρχισε ο κατήφορος. Από το φθινόπωρο του 2011, ουσιαστικά είχαμε μπει σε στάση πληρωμών».

Το κόμμα που έφερε την Ελλάδα στο γκρεμό και παρέδωσε την εθνική ανεξαρτησία στους δανειστές έδινε κάθε χρόνο 4,1 εκατομμύρια ευρώ για αμοιβές προσωπικού, 2 εκατομμύρια για επιμόρφωση προσωπικού και 1,4 εκατομμύρια για κινητά τηλέφωνα!
Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο σκάνδαλο και παρά την παραδοχή Σαλαγιάννη, όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι και τα μεγαλοστελέχη του κόμματος, κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σαλαγιάννης αποκαλύπτει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του κόμματος:
«Μπαίνοντας στο 2012 επιδεινώθηκε περαιτέρω η κατάσταση, αφού λόγω μνημονίων η κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα μειώθηκε κατακόρυφα, πάνω από 55%.
Τι παραλάβαμε, λοιπόν, το Μάρτιο του 2012;
στο ταμείο 45.000 ευρώ
χρέη προς τις τράπεζες 133,5 εκ. ευρώ (με τόκους πάνω από 15 εκ. ευρώ κατ' έτος)
χρέη προς τρίτους 4,5 εκ. ευρώ
Σύνολο χρεών 138 εκ. ευρώ. Και με απλήρωτους εργαζόμενους απ' το Νοέμβριο του '11, με απλήρωτα ενοίκια για μήνες κ.λ.π.

Ποιες δυνατότητες μας έμειναν; Καμία. Αποκλεισμένοι απ' την κρατική χρηματοδότηση.
Αποκλεισμένοι από δάνεια. Με απλήρωτους εργαζόμενους. Με κατασχέσεις εις χείρας τρίτων. Και με ένα βουνό χρέη».

ΥΓ 1: Τι άλλο πρέπει να παραδεχθούν στο ΠΑΣΟΚ για να επέμβει η Δικαιοσύνη, το ΣΔΟΕ και το υπουργείο για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος;

ΥΓ 2: Με εκείνα τα πορίσματα των ελεγκτών που θα έστελνε ο Βενιζέλος στον εισαγγελέα , μάθαμε κάτι; Πήγαν; Δεν πήγαν; Έγινε κάποια έρευνα; Βρέθηκε κάποιος ένοχος; Είναι όλοι αθώοι;


http://www.newsbomb.gr/politikh/political-parties/story/594517/pasok-kathe-xrono-epairnan-25-ekat-epixorigisi-kai-40-ekat-daneia#ixzz3ca4s5ghE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...