Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Πήρε μετανάστες στη δουλειά και τον καθάρισαν για να τον ληστέψουν


Στην ταβέρνα του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου είχαν φάει λίγες ημέρες πριν την αιματηρή ληστεία που συγκλόνισε την Ύδρα οι Γεωργιανοί ληστές που προσήχθησαν από την Αστυνομία για το φόνο του.

Πέντε μέλη της σπείρας κάθισαν στο μαγαζί «Το Γειτονικό», προσποιούμενοι τους τουρίστες, με σκοπό να παρακολουθούν τις κινήσεις του 67χρονου Μανώλη Οικονόμου και της 58χρονης  

Χριστίνας Μερτζάνη.

Το τραγικό στοιχείο είναι ότι λίγες ημέρες μετά δεν δίστασαν να βασανίσουν τους ανθρώπους που έβλεπαν για ώρα να κοπιάζουν για να τους εξυπηρετήσουν στην ταβέρνα.
Χθες, έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που δείχνουν ότι ο 67χρονος εστιάτορας ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε άγρια μέχρι που πέθανε από ασφυξία.

Στην Αθήνα αναμένεται να μεταφερθούν οι πέντε Γεωργιανοί προσαχθέντες για το έγκλημα. Μέχρι στιγμής η Αστυνομία φέρεται να έχει ταυτοποιήσει δύο από αυτούς μέσω δαχτυλικών τους αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, πάντως, ότι για το φόνο θα κατηγορηθούν και οι πέντε.

Προσθέτουν δε ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι δύο Γεωργιανοί, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για ληστείες και διαρρήξεις, να είναι οι βασανιστές και οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου.

Μετά την ταυτοποίησή τους από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αποφασίστηκε η μεταφορά τους από το Αστυνομικό Τμήμα της Ύδρας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Εκεί θα συνεχιστεί η ανάκρισή τους, η οποία έχει ως στόχο να οδηγήσει στους συνεργούς τους που αναζητούνται.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι Γεωργιανών που λίγη ώρα μετά την αιματηρή ληστεία διέφυγαν με θαλάσσιο ταξί για τα νότια προάστια της Αθήνας παίρνοντας μαζί τους τη λεία (κοσμήματα και 47.500 ευρώ, εκ των οποίων τα 7.500 ευρώ ήταν οι εισπράξεις της ημέρας από την ταβέρνα). Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται και δεν αποκλείεται να καρποφορήσουν τα επόμενα 24ωρα. Ανάμεσά στους προσαχθέντες βρίσκονται δύο Γεωργιανοί που εργάζονταν στο εστιατόριο του θύματος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος τους αλλά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας περιμένουν τα αποτελέσματα από τη σάρωση των τηλεφωνικών τους επικοινωνιών για να δουν αν είχαν μιλήσει ή όχι με τους ληστές. Συνολικά στη συμμορία των Γεωργιανών εκτιμάται ότι συμμετείχαν περίπου εννιά άτομα, τα οποία «χτυπούσαν» σε αρκετές περιπτώσεις με διαφορετική σύνθεση.
Περιγράφονται ως πολύ σκληρά στην ανάκριση, αν και ήδη έχουν υποπέσει σε αντιφάσεις.

http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr/2015/08/blog-post_40.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...