Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ελληνικές δυνάμεις εκπαιδεύουν τους Ισραηλινούς με εντολή κυβέρνησης της Αριστεράς!

 Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου γνωστού παλαιστινιακού μέσου.Μπορεί οι ισραηλινές
εφημερίδες να μίλησαν για ιστορική αμυντική συμφωνία Ισραήλ και Ελλάδας αλλά πως αντιμετωπίζει η παλαιστιανική πλευρά αυτή την εξέλιξη ;To άρθρο βρίθει δυσφορίας και αγανάκτησης.

Τον προηγούμενο μήνα πιλότοι ισραηλινών ελικοπτέρων ολοκλήρωσαν μια στρατιωτική εκπαιδευτική άσκηση 11 ημερών άνευ προηγουμένου κοντά στο βουνό Όλυμπος.Τον Μάη η κυβέρνηση της οποίας ηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε μια στρατιωτική συμφωνία με το Ισραήλ.Παρόμοια συμφωνία το Ισραήλ έχει υπογράψει μόνο με τις ΗΠΑ που δίνει την δυαντότητα παραμονής κι εκπαίδευσης στρατιωτικού προσωπικού στις 2 εκατέρωθεν χώρες.





ισραηλινά αεροσκάφη στην αεροπορική βάση στη Λάρισα

Αν και η συμφωνία υπογράφτηκε από τον P Kammenos, τον έλληνα υπουργό  άμυνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων της δεξιά ςπτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ και της συμμαχάις του δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο  Syriza δίνει την απόλυτη υποστήριξή του: τον Ιούλιο ο ΥΠΕΞ Nikos Kotzias πήγε στην Ιερουσαλήμ και είχε συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο και με τον  ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu για την « ενδυνάμωση των διακρατικών σχέσεων των 2 χωρών. »

Νωρίτερα την ίδια χρονιά η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε εκτεταμένες  αποστολές εκπαίδευσης στην Ελλάδα προς απόκτησην εμπειρίας που θα χρησιμοποιηθεί αναμφίβολα για μελλοντικές επικείμενες αεροπορικές επιδρομές στην Λωρίδα της Γάζας.Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας « η ελληνοισραηλινή συνεργασία  κερδίζει έδαφος κατά τα τελευταία χρόνια και υπό το φως της επιτυχίας των πρόσφατων  εξελίξεων και οι κοινές πτήσεις θα συνεχιστούν πιθανότατα και το 2016. « 

«Κατανοούμε τη σημασία της κοινής δράσης με το κράτος του Iσραηλ που συμβάλει στην ασφάλεια των 2 χωρών  , » ο αξιωματικός της ελληνικής αεροπορίας Dormitis Stephzanki διοικητής της αεροπορικής βάσης στη Λάρισα όπου τα ισραηλινά ελικόπτερα στάθμευαν κατά την διάρκεια των ασκήσεων.«Κατά τις τελευταίες ημέρες εργαστήκαμε μαζί με ειδικό τρόπο « , προσθέτει ο ίδιος. »Η κοινή γλώσσα η βαθιά φιλία και τα πράγματα που μάθαμε από κοινού συνέβαλαν στην βελτίωση της συνεργασίας των δυνάμεων  μας. »

Για να τονίσει στη συνέχεια ότι θεωρεί πως η εκπαίδευση στην Ελλάδα βελτίωσε επίσης τους ισραηλινούς στην ικανότητα αντιμετώπισης πτήσης κάθε φορά που κρίνεται αναγκαίο.Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε από τον ισραηλινό στρατό παραουσιάζει ισραηλινά μαχητικά ααεροσκάφη στην Λάρισα στην Ελλάδα.

« Πετάξαμε πάναω από ορεινούς όγκους που δεν υπάρχουν στο Ισραήλ και πραγματοποιήσαμε πτήσεις μακρών αποστάσεων εκκινώντας από αεροπορικές βάσεις του Ισραήλ προς Ελλάδα » αναφέρει ενθουσιασμένος ο αξιωματικός της ισραηλινής αεροπορίας Matan, διοικητής μιας μοίρας ελικοπτέρων Apache αμερικανικής κατασκευής. . (Οι ισραηλινές δυνάμεις δεν διοχετεύουν επίθετα για να προστατεύσουν το προσωπικό τους για ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου που θα μπορούσαν να τους χρεωθούν.)

Τα Apache χρησιμοποιήθηκαν κατά τις σφαγές των πολιτών της Λωρίδας της Γάζα το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο επίσης ισραηλινός αξιωματικός Y, διοικητής μιας Μονάδας αναγνώρισης περιγράφει την συμμετοχή της χώρας του στην «ιστορική» άσκηση προσθέτοντας ότι ήταν η πρώτη φορά « που αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών συνεργάστηκε με ξένα αεροσκάφη   επί αγνώστου εδάφους. »Σύμφωνα με την Jerusalem Post πιλότοι ελληνικών ελικοπτέρων θα εκπαιδευθούν στο Ισραήλ τους προσεχείς μήνες. Αλλά και μαχητικά ελληνικά αεροσκάφη « ομοίως θα αφιχθούν στο Ισραήλ στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης  Blue Flag που θα πραγματοποιηθεί στο Νότο του Ισραήλ., »αναφέρουν οι ισραηλινές εφημερίδες.

Η εφημερίδα Haaretz τον Ιούνιο αποκάλυψε ότι στην άσκηση αυτή θα συμμετάσχουν δυνάμεις της ελληνικής ,ιταλικής,αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ισραήλ,Ελλάδας και Ιταλίας ενδυναμώνεται σε μια στιγμή που ανεξάρτητη έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα και πραγματοποιήθηκε μετά από παραγγελία του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εντόπισε μαζικές  αποδείξεις για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το Ισραήλ κατά την επίθεσή τους τη Γάζα το προηγούμενο καλοκάιρι και είχε σαν απολογισμό  2200 νεκρούς εκ των οποίων τα 500 ήταν παιδιά.Η Διεθνής Αμνηστία στη δική της έκθεση που δημοσιοποίησε τον τελευταίο μήνα για την επίθεση στην πόλη Rafah στο Νότο της Gaza εκ νέου συμπεραίνει ότι εκατοντάδες πολίτες σκοτώθηκαν από το Ισραήλ που διέπραξε σοβαρά εγκλήματα πολέμου.

Ίσως κάποιοι από τους πιλότους αυτούς των  Apaches που ευθύνονται για τέτοιου είδους εγκλήματα πολέμου να μοιράστηκαν στιγμές συναδελφικής αλληλεγγύης με έλληνες πιλότους στην Ελλάδα.Οι εκθέσεις τόσο του ΟΗΕ όσο και της Διεθνούς Αμνηστίας αποδίδουν ευθύνη στο κράτος του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου που πραγματοποιήθηκαν σε Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Όχθη .

Οι δήθεν αριστερές κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας και βέβαια η αμερικανική διοίκηση του Barack Obama σπεύδουν να μοιραστούν την συνενοχή με το Ισραήλ και να του αποδώσουν κι έπαινο  (δίνοντας του κάλυψη). (Electronicintifada 5/8/15 worldbulletin)

http://dimpenews.com/2015/08/06/%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%BF%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...