Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Το 85% των ταμπόν και των σερβιετών περιέχουν γλυφοσάτη


Το ποσοστό αυτού του προϊόντος, που είναι περισσότερο γνωστό με το εμπορικό του όνομα «Roundup», φθάνει ακόμη και το 100% για το βαμβάκι και τις αποστειρωμένες
γάζες, σύμφωνα με μια μελέτη στην Αργεντινή.

«Το 85% όλων των τεστ που κάναμε είναι θετικά στη γλυφοσάτη, και το 65% είναι θετικά στο παράγωγό της, την ουσία AMBA. Όμως για το βαμβάκι και τις γάζες, το ποσοστό είναι 100%», εξηγεί ο καθηγητής Χημείας Damian Marino, μέλος της οργάνωσης EMISA του Πανεπιστημίου της Αργεντινής στην La Plata. Σύμφωνα με τη μελάτη τους, το 85% των ταμπόν και των σερβιετών περιέχουν αυτό το ισχυρό ζιζανιοκτόνο, το οποίο είναι περισσότερο γνωστό με το εμπορικό του όνομα «Roundup», του αμερικανικού κολοσσού Μονσάντο(Σημείωση: Η Monstanto είναι εβραϊκή εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ). 

Η Γαλλίδα Υπουργός Περιβάλλοντος Σεγκολέν Ρουαγιάλ είπε μάλιστα, τον περασμένο Ιούνιο, ότι θέλει να απαγορεύσει την εμπορευματοποίησή του.

«Ανησυχητικά αποτελέσματα»

Οι ερευνητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στο 3ο Διεθνές Συνέδριο για τους «Μολυσμένους Λαούς», το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Μπουένος Άιρες. «Υπάρχουν μάρκες που δεν περιέχουν κανένα από τα δύο (γλυφοσάτη και το παράγωγό της), άλλες που περιέχουν ένα από τα δύο, και άλλες που περιέχουν και τα δύο».

«Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών είναι πολύ ανησυχητικά. Όταν χρησιμοποιούμε γάζες και βαμβάκι για να δέσουμε τα τραύματα ή για προσωπική χρήση, πιστεύουμε ότι προέρχονται από αποστειρωμένα προϊόντα- στην πραγματικότητα όμως, είναι μολυσμένα με μια καρκινογόνο ουσία», επισημαίνει ο δρ Medardo Avila Vazquez, από το δίκτυο των γιατρών των «Μολυσμένων Λαών». Συνεχίζει λέγοντας: «Η πλειοψηφία της παραγωγής βαμβακιού στη χώρα μας είναι διαγονιδιακή και ανθεκτική στη γλυφοσάτη. Το βαμβάκι καθαρίζεται με ατμό, όσο το κουκούλι είναι ανοιχτό. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν η γλυφοσάτη περιορίζεται κατά πολύ».

O Medardo Avila Vazquez, πρόεδρος του συνεδρίου, ομολογεί ότι «η μελέτη μάς εξέπληξε όλους, διότι στην πραγματικότητα ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε την παρουσία αυτής της καρκινογόνου ουσίας στα τρόφιμα. Η εργασία του Πανεπιστημίου της La Plata μάς ανοίγει νέες πόρτες».

Ο Damian Marino αναγνωρίζει ότι αυτή η έρευνα δεν ήταν ο αρχικός στόχος της επιστημονικής ομάδας: «Ψάχναμε πού περιέχεται η γλυφοσάτη και το παράγωγό της όταν εφαρμόζεται μέσω του αέρα, μέχρι πού εξαπλώνεται η ουσία όταν εφαρμόζεται η επεξεργασία με τον ατμό».
«Αυτό το φυτοφάρμακο δεν βλάπτει τον οργανισμό αλλά η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε αυτό μπορεί να επηρεάσει τον ανθρώπινο μεταβολισμό», αναλύει για την εφημερίδα Quest France ο δρ Laurent Chevalier, συνεργάτης του Πανεπιστημίου CHU του Monpellier και επικεφαλής της Μονάδας Περιβαλλοντικής Ιατρικής. «Αντιληφθήκαμε κατά τη διάρκεια των ουρολογικών εξετάσεων ότι το 43% των ατόμων που εξετάστηκαν παρουσιάζουν τουλάχιστον ίχνη γλυφοσάτης». Αυτή η μόλυνση είναι η πιο συχνή από αυτές που αφορούν στη διατροφή.

Για τον Laurent Chevalier, συγγραφέα του «Αντιτοξικού βιβλίου» (Le Livre antitoxique), εάν τα ταμπόν περιέχουν γλυφοσάτη, οι βλεννογόνοι μπορεί πραγματικά να αποτελέσουν μια οδό για τη λοίμωξη. Γενικά, τα τοιχώματα του κόλπου είναι πολύ απορροφητικά, ακόμη και κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρήσης.

Πηγή: www.lefigaro.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...