Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Η καταστροφή της Συρίας απο τον εβραϊκό ιμπεριαλισμό


“Genies and Genocide: Syria, Israel, Russia and Much Oil” – Τουδημοσιογράφουσυγγραφέα F. William Engdahl*

Τα γεωπολιτικά στοιχήματα στη Μέση Ανατολή έχουν ανέβει πολύ υψηλότερα στην κλίμακα μεγέθους. Πάρτε μια άγνωστη εταιρεία πετρελαίων της πόλης Newark του New Jersey, τα αμφισβητούμενα Υψίπεδα του Γκολάν ανάμεσα στη Συρία και στο Ισραήλ και μια αναφερόμενη τεράστια ανακάλυψη πετρελαίου εκεί, ακριβώς την ώρα που κλιμακώνονται οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας στη Συρία, ανακάτεψέ τα δυνατά και έχουμε έναν πυροκροτητή για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αρχικά - πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο, περισσότερο από μια δεκαετία, όταν οι νέο-συντηρητικές δεξαμενές σκέψης της Ουάσιγκτον και η κυβέρνηση Bush-Cheney σχεδίαζαν την ατζέντα τους για την αλλαγή καθεστώτος στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή – ανταγωνιζόμενοι αγωγοί φυσικού αερίου δια μέσου της Συρίας προς την Τουρκία ή δια μέσου του Λιβάνου προς τη Μεσόγειο έπαιζαν καθοριστικό «υποστηρικτικό» ρόλο στον πόλεμο της Ουάσιγκτον εναντίον του Άσαντ της Συρίας. Τώρα πετρέλαιο, πολύ πετρέλαιο, έρχεται στο προσκήνιο και το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι είναι δικό του. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν είναι δικό του. Το πετρέλαιο είναι στα Υψίπεδα του Γκολάν τα οποία το Ισραήλ πήρε από τη Συρία το 1967 στον Πόλεμο των Έξι Ημερών.

Τζίνι σε βρομερή φιάλη

Τι έχουν κοινό έχουν οι Dick CheneyJames WoolseyBill RichardsonJacob Lord RothschildRupert MurdockLarry Summers και Michael SteinhardtΕίναι όλοι τους μέλη τηςΣτρατηγικής Συμβουλευτικής Επιτροπής (Strategic Advisory Board) ενός ομίλου πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχει τηβάση του στο Newark του New Jersey με το όνομα "Ginie (Τζίνι)Energy". Ενδιαφέρουσα συλλογή ονομάτων.

ΦΩΤΟ: Genie Energy Advisory Board: Η πρώην πρόεδρος της Υποεπιτροπής της αμερικάνικης Γερουσίας για τις Πιστώσεις Εσωτερικής Ασφάλειας Mary Landrieu, ο πρώην διευθυντής της CIA James Woolsey, ο πρώην αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι, ο ιδιοκτήτης του Fox News Ρούπερτ Μέρντοχ, ο Λόρδος Jacob Rothschild, ο πρώην κυβερνήτης του Νέου Μεξικού and και πρώην υπουργός Ενέργειας Bill Richardson, ο πρώην μηχανικός της Glass-Steagall Act Larry Summers και ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων Michael Steinhardt.
Ο Dick Cheney, πριν καταστεί ο «σκιώδης πρόεδρος» του Τζώρτζ Μπους το 2001, ήταν διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαϊκών υπηρεσιών του κόσμου, της ‘Hulliburton’, η οποία αναφέρεται ότι είναι μια εταιρεία συνδεόμενη με τη CIA και με την κλίκα της οικογένειας Μπους.

Ο James Woolsey, ένας νεοσυντηρητικός πρώην Διοικητής της CIA υπό τον Μπιλ Κλίντον, σήμερα είναι ο πρόεδρος της νέο-συντηρητικής δεξαμενής σκέψης, του ‘Ιδρύματος για την Άμυνα των Δημοκρατιών’ (Foundation for Defense of Democracies), και είναι μέλος του προσκείμενου στο φιλικά διακείμενο προς το Likud(το κόμμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου), ‘Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον για την Πολιτική της Εγγύς Ανατολής’ (Washington Institute for Near East Policy ή WINEP). Ήταν μέλος της διαβόητης ‘Πρωτοβουλίας για ένα Νέο Αμερικανικό Αιώνα’ (Project for a New American ή PNAC), μαζί με τον Cheney, τονDon Ramsfeld και μια παρέα από νέο-συντηρητικούς, οι οποίοι αργότερα επάνδρωσαν την κυβέρνηση Μπους-Cheney. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, ο Woosley αναφέρονταν στον πόλεμο των Μπους-Cheney εναντίον της τρομοκρατίας ως «Δ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» μετρώντας τον Ψυχρό Πόλεμο ως «Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο Bill Richardson είναι πρώην υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ.

Ο Rupert Murdock, ιδιοκτήτης κορυφαίων ΜΜΕ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου συμπεριλαμβανομένης και της ‘WallStreet Journal’, είναι ο κορυφαίος χρηματιστής του νέο-συντηρητικού ‘Weekly Standard’ του Bill Kristol, ο οποίος ίδρυσε την PNAC.

Ο Larry Summers ήταν υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ και συνέταξε τους νόμους που απελευθέρωσαν τις αμερικάνικες τράπεζες από τη Νομοθεσία Glass-Steagall του 1933, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για τη χρηματοοικονομική κρίση των ΗΠΑ μεταξύ 2007-2015.

Ο Michael Steinhardt, ο κερδοσκόπος των αντισταθμιστικών κεφαλαίων, είναι ένας ‘φιλάνθρωπος’ φίλος του Ισραήλ, του Marc Rich και μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο νεοσυντηρητικό ‘Ιδρύματος για την Άμυνα των Δημοκρατιών’ του Woolsey.

Και ο Λόρδος Jacob Rothschild είναι πρώην συνέταιρος του καταδικασμένου Ρώσου ολιγάρχη Mikhail Khodorkovsky. Πριν τη σύλληψή του, ο Khodorkovsky (φώτο), μεταβίβασε μυστικά τις μετοχές του στη Yukos Oil στον Rothschild. Ο Rothschild είναι συνιδιοκτήτης της Genie Energy, στην οποία το 2013 είχαν απονεμηθεί αποκλειστικά δικαιώματα έρευνας για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε περιοχή 153-τετραγωνικών μιλίων  στο νότιο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν από την κυβέρνηση Νετανιάχου. Εν ολίγοις, είναι ένα εντυπωσιακό συμβούλιο.

Τα Υψίπεδα του Γκολάν και η διεθνής νομοθεσία

Η ισραηλινή κυβέρνηση, παραχώρησε στη Genie τα αμφισβητούμενα Υψίπεδα του Γκολάν το 2013 όταν η από την ηγεσία των ΗΠΑ αποσταθεροποίηση του καθεστώτος Άσαντ της Συρίας ήταν σε πλήρη ισχύ. Βολικά το Ισραήλ άρχισε επίσης να πραγματοποιεί οχυρωματικά έργα εκείνη την περίοδο για να σφραγίσει τα παρανόμως κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία, γνωρίζοντας ότι ο Άσαντ ή η Συρία δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τα σταματήσουν. Το 2013, η Genie Energy άρχισε να εγκαθίσταται στα Υψίπεδα του Γκολάν, οι μηχανικοί του Ισραηλινού στρατού επισκεύασαν τον φράκτη των 45 μιλίων με τη Συρία αντικαθιστώντας τον με χαλύβδινα οδοφράγματα που περιλαμβάνουν αγκαθωτό σύρμα, αισθητήρες αφής, ανιχνευτές κίνησης, κάμερες υπερύθρων και επίγεια ραντάρ, κάνοντάς τα ισάξια με το Τοίχος που έχει οικοδομήσει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.

Τώρα, καθώς η Δαμασκός μάχεται για τη ζωή της, προφανώς η Genie ανακάλυψε ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου ακριβώς εκεί.
Όμως τα Υψίπεδα του Γκολάν είναι παρανόμως υπό κατοχή από το Ισραήλ. Το 1981, το Ισραήλ ψήφισε τον Νόμο για τα Υψίπεδα του Γκολάν, επιβάλλοντας «ισραηλινούς νόμους, και ισραηλινή αρμοδιότητα και διοίκηση» στα Υψίπεδα του Γκολάν. Αντιδρώντας, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε την Απόφαση 242 που δήλωνε ότι το Ισραήλ πρέπει να αποσυρθεί από όλα τα εδάφη που κατέλαβε στον πόλεμο του 1967 με τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων και των Υψιπέδων του Γκολάν.
Πάλι, το 2008, σε συνεδρίαση της ολομέλειας, η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έλαβε μια απόφαση με ψήφους 161-1 υπέρ μιας πρότασης για τα Υψίπεδα του Γκολάν, η οποία επιβεβαίωνε την απόφαση 497 του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία είχε ληφθεί το 1981 μετά την ισραηλινή ντε φάκτο προσάρτηση κηρύσσοντας τον Νόμο για τα Υψίπεδα του Γκολάν«άκυρο και κενό και χωρίς διεθνή νομική ισχύ» και καλούσε το Ισραήλ να παύσει να «αλλάζει τον φυσικό χαρακτήρα, τη δημογραφική σύνθεση, τη θεσμική δομή και το νομικό καθεστώς του υπό κατάληψη συριακού Γκολάν και, ιδιαίτερα να παύσει την ίδρυση οικισμών …την επιβολή ισραηλινής υπηκοότητας και ισραηλινών ταυτοτήτων σε Σύριους πολίτες στο κατεχόμενο Γκολάν και τα καταπιεστικά του μέτρα εναντίον του πληθυσμού του κατεχόμενου συριακού Γκολάν». Το Ισραήλ ήταν το μόνο έθνος που ψήφισε εναντίον της πρότασης. Τον Ιούνιο του 2007 ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ έστειλε ένα μυστικό ανακοινωθέν προς τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντλέγοντας ότι το Ισραήλ θα παραχωρήσει τα υψίπεδα του Γκολάν σε αντάλλαγμα για μια συνολική ειρηνευτική συμφωνία και αποκοπή των δεσμών της Συρίας με το Ιράν και τις μαχητικές ομάδες στην περιοχή.

Η Genie αξιώνει τεράστια ανακάλυψη

Στις 8 Οκτωβρίου, στη δεύτερη εβδομάδα των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών εναντίον του ISIS και άλλων αποκαλούμενων «μετριοπαθών» τρομοκρατών μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης του Άσαντ, ο Yuval Bartov, κορυφαίος γεωλόγος από την ισραηλινή θυγατρική της Genie Energy, της Afek Oil & Gas, είπε στο τηλεοπτικό Κανάλι 2 του Ισραήλ ότι η εταιρεία του είχε βρει τεράστια αποθέματα πετρελαίου στα Υψίπεδα του Γκολάν: «Βρήκαμε ένα στρώμα πετρελαίου πάχους 350 μέτρων στα νότια Υψίπεδα του Γκολάν. Κατά μέσον όρο παγκοσμίως τα κοιτάσματα είναι 20 με 30 μέτρα παχιά και αυτό ήταν 10 φορές μεγαλύτερο, έτσι μιλάμε γιασημαντικές ποσότητες».

Το πετρέλαιο αυτό έκανε τώρα τα Υψίπεδα του Γκολάν τοστρατηγικό «βραβείο» που ξεκάθαρα έχει κάνει την κυβέρνηση Νετανιάχου πιο αποφασισμένη από ποτέ να σπείρει χάος και αναταραχή στη Δαμασκό και να το χρησιμοποιήσει αυτό για να δημιουργήσει μια de facto μη αναστρέψιμη ισραηλινή κατοχή στο Γκολάν και το πετρέλαιό του. Ένας υπουργός στην κυβέρνηση συνασπισμού του Νετανιάχου, o Naftali Bennett, Υπουργός Παιδείας και Υπουργός Επί Θεμάτων Διασποράς και ηγέτης του δεξιού θρησκευτικού κόμματος «Εβραϊκό Σπίτι», έχει κάνει την πρόταση, το Ισραήλ να εγκαταστήσει 100.000 καινούργιους Ισραηλινούς αποίκους κατά μήκος του Γκολάν σε πέντε έτη. Ισχυρίζεται ότι με τη Συρία να «αποσυντίθεται» μετά από χρόνια εμφυλίου πολέμου, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα σταθερό κράτος στο οποίο θα μπορούσε να επιστραφούν τα Υψίπεδα του Γκολάν. Επιπλέον, εντεινόμενες φήμες  στο Τελ Αβίβ αναφέρουν ότι ο Νετανιάχου απαιτεί από τις ΗΠΑ την αναγνώριση της ισραηλινής προσάρτησης του Γκολάν το 1981 ως την «κατάλληλη ανακούφιση των ισραηλινών ανησυχιών για την ασφάλεια στον απόηχο της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν».

Ο ενεργειακός πόλεμος είναι σημαντικό στοιχείο της στρατηγικής των ΗΠΑ, του Ισραήλ, του Κατάρ, της Τουρκίας και μέχρι πρότινος της Σαουδικής Αραβίας εναντίον του καθεστώτος Άσαντ. Πριν την τελευταία ανακάλυψη πετρελαίου στα Υψίπεδα του Γκολάν, η επικέντρωση στον Άσαντ περιστρέφονταν γύρω από τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου τόσο του Κατάρ όσο και του Ιράν στις απέναντι πλευρές του Περσικού Κόλπου, συνθέτοντας τη μεγαλύτερη γνωστή ανακάλυψη στον κόσμο μέχρι τότε.

Το 2009, η κυβέρνηση του Κατάρ, σήμερα σπίτι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και μείζων χρηματοδότης του ISIS στη Συρία και στο Ιράκ, συναντήθηκε με τον Μπασάρ Αλ Άσαντστη Δαμασκό.

Το Κατάρ πρότεινε στον Μπασάρ να συμμετάσχει η Συρία σε μια συμφωνία που να επιτρέπει έναν αγωγό μεταφοράς αερίου από το τεράστιο North Field του Κατάρ στον Περσικό Κόλπο που είναι παρακείμενο με το τεράστιο πεδίο αερίου South Pars του Ιράν. Ο αγωγός του Κατάρ θα περνούσε μέσω Σαουδικής Αραβίας, Ιορδανίας, Συρίας και μετά μέσω Τουρκίας για να τροφοδοτήσει τις ευρωπαϊκές αγορές. Περισσότερο καίρια, θα παρέκαμπτε τηΡωσία. Μια αναφορά της Agence France-Presse ισχυρίζονταν ότι η λογική του Άσαντ ήταν «να προστατέψει τα ενδιαφέροντα του Ρώσου συμμάχου του, που είναι ο κορυφαίος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης». Αντίθετα, το 2010 ο Άσαντσυμμετείχε σε συνομιλίες με το Ιράν και το Ιράκ για ένα σχέδιο εναλλακτικού αγωγού 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εν δυνάμει θα επέτρεπε στο Ιράν να προμηθεύει με αέριο την Ευρώπη από το πεδίο του South Pars στα ιρανικά ύδατα του Περσικού Κόλπου. Οι τρεις χώρες υπέγραψαν ένα Μνημόνιο Συνεργασίας τον Ιούλιο του 2012 - καθώς ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία εξαπλώνονταν στη Δαμασκό και στο Aleppo.

Τώρα μια προφανής ανακάλυψη τεραστίων ποσοτήτων πετρελαίου από μια πετρελαϊκή εταιρεία του New Jersey, της οποίας το διοικητικό συμβούλιο περιλαμβάνει τον αρχιτέκτονα του πολέμου στο Ιράκ, Dick Cheney, τον νεοσυντηρητικό πρώην επικεφαλής της CIA James Woolsey και τον Jacob Lord Rothschild, επιχειρηματικό συνέταιρο ενός από τους μεγαλύτερους κριτικούς του Vladimir Putin, του Mikhail Khodorkovsky, φέρουν τα στοιχήματα μιας ρωσικής παρέμβασης εκ μέρους του Άσαντ εναντίον του ISIS, της Αλ Κάιντα και άλλων «μετριοπαθών» τρομοκρατών που υποστηρίζονται από τη CIA σε μια νέα γεωπολιτική διάσταση. Το πραξικόπημα των ΗΠΑ στην Ουκρανίατο 2014, και η χρηματοδότηση του ISIS και άλλων «μετριοπαθών» τρομοκρατικών συμμοριών στη Συρία όλα έχουν έναν κύριο στόχο - τη Ρωσία και το δίκτυο των συμμάχων της, ένα δίκτυο το οποίο ειρωνικά επεκτείνουν με την ώρα οι πολιτικές της Ουάσιγκτον και του Ισραήλ.

* Ο γερμανικής καταγωγής F. William Engdahl είναι Αμερικάνος σύμβουλος στρατηγικής διαχείρισης κινδύνου και λέκτορας, κατέχει πτυχίο στην πολιτική από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και είναι best-seller συγγραφέας σε θέματα πετρελαίου και γεωπολιτικής, αποκλειστικά για το online περιοδικό “New EasternOutlook”.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από φίλο)

http://redskywarning.blogspot.gr/2015/11/blog-post_5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...