Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Δημόσιος αποκεφαλισμός 16χρονου από την ISIS στη Συρία γιατί απουσίαζε από το τζαμί την Παρασκευή



Οι εξτρεμιστές τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εκτέλεσαν το Σάββατο ένα
ανήλικο αγόρι στη επαρχία του Χαλεπίου στη Βόρεια Συρία αφού το κατηγόρησε για  ‘αποστασία’ ανέφεραν τοπικοί ακτιβιστές  και αυτόπτες μάρτυρες.

Το θύμα ο  16-χρονος συνελήφθηκε στο προπύργιο της ISIS την πόλη Jarablus βόρεια του Χαλεπίου γιατί απουσίαζε από το τζαμί για τις προσευχές της Παρασκευής. “Ο έφηβος που αντιμετώπισε την κατηγορία της αποστασίας αποκεφαλίστηκε ενώπιον ενός τρα΄στιου πλήθους στο κέντρο της Jarablus το Σάββατο,” ανέφερε ο τοπικο΄ς μιντιακός ακτιβιστής Nasser Taljbini στο ARA News.

Το θύμα κατηγορήθηκε από το δικαστήριο της Sharia Court για καταπάτηση του ισλαμικού νόμου το οποίο και διέταξε τη δημόσια εκτέλεση του επιφορτισμένος με αποστασία μετέφερε η πηγή. “Πριν την δεινέργεια της εκτέλεσης ένας αξιωματούχος της Sharia ανάγνωσε μια ανακοίνωση  που εκδόθηκε από το δικαστήριο της Sharia της ISIS Court που δεσμευόταν ότι ο καθένας που θα λείπει από τις προσευχές και το τζαμίθ΄αντιμετωπίζει ανάλογη τιμωρία ,” ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο ARA News, μιλώντας υπό την προυπόθεση της ανωνυμίας.

https://dimpenews.com/2016/03/06/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-16%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...