Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016

Λονδίνο: Μεταξύ Εβραίου και Πακιστανού θα έχουν να διαλέξουν οι Λονδρέζοι για δήμαρχο στις 5 Μαϊου!

Το Λονδίνο και η Μεγάλη Βρετανία είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα Ευρωπαϊκής πόλης και χώρας που οι πρώτοι κάτοικοί της, οι Άγγλοι έχουν γίνει μειονότητα στην ίδια τους την χώρα και εξαφανίζονται απ' τις μειονότητες που επέτρεψαν να μπουν στην χώρα γιανα εφαρμοστεί το μοντέλο της πολυπολιτισμικότητας.

Ακόμη ένα παράδειγμα λοιπόν ότι η πολυπολιτισμικότητα σκοτώνει στην κυριολεξία τα έθνη που προσπαθούν να την εφαρμόσουν.

Ο Zac Goldsmith είναι μέλος της Εβραϊκής οικογένειας Goldsmith που κατάγεται απ' την Φρανκφούρτη και έχει παντρευτεί την κόρη ενός βαρόνου της γνωστής οικογένειας τραπεζιτών Rothschild, την Alice Miranda Rothschild.

Zac Goldsmith και Alice Miranda Rothschild

Ο Πακιστανός Sadiq Khan έχει απολογηθεί πολλές φορές στην εβραϊκή κοινότητα του Λονδίνου λέγοντας μάλιστα στην εβραϊκή εφημερίδα Haaretz ότι το μόνο που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα για να κερδίσει την συμπάθεια των Εβραίων είναι να "δηλώσει την πίστη του στον εβραϊκό νόμο"!


Ο Πακιστανός Sadiq Khan προηγείται στις δημοσκοπήσεις για την δημαρχεία του Λονδίνου και καλωσορίζει τους Μουσουλμάνους πρόσφυγες στο Λονδίνο

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νυν δήμαρχος Λονδίνου, Boris Johnson, είχε Εβραίο παππού ονόματι Elias Avery Lowe.

Οι Λονδρέζοι εκλέγουν τον δήμαρχό τους – και διάδοχο του εκκεντρικού Μπορίς Τζόνσον - στις 5 Μαΐου. Οι δύο υποψήφιοι είναι τα άκρως αντίθετα μιας κοινωνίας: ο γιος ενός δισεκατομμυριούχου, ο συντηρητικός Ζακ Γκόλντσμιθ, και ο γιος ενός πακιστανού οδηγού λεωφορείου, ο Εργατικός Σαντίκ Χαν.

Καθώς πλησιάζει το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (23 Ιουνίου), οι δημοτικές εκλογές στο Λονδίνο και οι περιφερειακές εκλογές αποκτούν ιδιαίτερα ενδιαφέρον επειδή τα αποτελέσματα θα επηρεάσουν την αξιοπιστία του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος διεξάγει εκστρατεία για την παραμονή στην ΕΕ.

Ο 45χρονος μουσουλμάνος Σαντίκ Χαν και βουλευτής του Τούτινγκ, μιας λαϊκής συνοικίας του νότιου Λονδίνου, προηγείται με άνετη διαφορά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Αν αναδειχθεί νικητής, θα είναι ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της κοσμοπολίτικης βρετανικής πρωτεύουσας, αλλά και μιας μεγάλης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Από την άλλη, ο 41χρονος δισεκατομμυριούχος Ζακ Γκόλντσμιθ έχει βάλει στο στόχαστρο στην προσπάθεια να καλύψει την απόσταση που τον χωρίζει από τον αντίπαλό του.

Ο βουλευτής από το Ρίτσμοντ, ενός διαμερίσματος του νοτιοδυτικού Λονδίνου, προσπαθεί εδώ και μερικές εβδομάδες να πείσει πως ο Σαντίκ Χαν, πρώην δικηγόρος, ειδικευμένος στα ανθρώπινα δικαιώματα, έχει διασυνδέσεις με τους ακραίους ισλαμιστές, κατηγορία την οποία ενστερνίζεται και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Η στρατηγική του, που χαρακτηρίζεται «αξιοθρήνητη» και «απελπισμένη» από το στρατόπεδο του Χαν, μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί αντιπαραγωγική, εκτιμά ο Τόνι Τράβερς, καθηγητής στην Οικονομική Σχολή του Λονδίνου (London School of Economics – LSE).

«Ο Χαν είναι σαφώς ένας μετριοπαθής και προοδευτικός μουσουλμάνος. Αν οι αντίπαλοί του παίξουν πολύ σε αυτό το γήπεδο (σ.σ. της θρησκείας), κινδυνεύουν να τους γυρίσει μπούμερανγκ», εκτιμά.

Τους Λονδρέζους απασχολεί κυρίως το ζήτημα της στέγης, που είναι πολύ ακριβή και ανεπαρκής, και των μεταφορών, όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος.

Προβληματισμοί που γίνονται όλο και πιο πιεστικοί καθώς το Λονδίνο προσελκύει σαν μαγνήτης τραπεζίτες, οικοδόμους ή φοιτητές και έχει κερδίσει 900.000 κατοίκους μετά την εκλογή του Μπόρις Τζόνσον το 2008, φθάνοντας τα 8,6 εκατομμύρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...