Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Γερμανία:Αφγανός πρόσφυγας βίασε και σκότωσε 19χρονη φοιτήτρια και εθελόντρια σε καταυλισμό προσφύγων

Δυστυχώς οι ηλίθιοι γονείς της άτυχης νεαρής ζήτησαν, αντί για στεφάνια να δοθούν χρήματα για την ενίσχυση των προσφύγων.

Η 19χρονη Maria Ladenburger ήταν φοιτήτρια ιατρικής και εργαζόταν εθελοντικά σε
καταυλισμό προσφύγων

Ένας Αφγανός μετανάστης ομολόγησε ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία μιας φοιτήτριας ιατρικής η οποία εργαζόταν ως εθελόντρια σε καταυλισμό προσφύγων. 

Η άτυχη Maria Ladenburger, ήταν η κόρη υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η νεαρή κοπέλα επέστρεφε με το ποδήλατό της από πάρτι που είχε διοργανώσει το πανεπιστήμιό της στην πόλη Freiburg της Γερμανίας όταν δέχτηκε την επίθεση μέσα σε ένα μονοπάτι. 

Ο δράστης την βίασε, την έπνιξε και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο σώμα της στον ποταμό Dreisam. Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στις 16 Οκτωβρίου αλλά αποκαλύψεις για την υπόθεση δόθηκαν στον Τύπο μετά τη σύλληψη του δράστη την περασμένη Παρασκευή.

Ο ύποπτος είναι ένας μετανάστης από το Αφγανιστάν και συνελήφθη καθώς η αστυνομία βρήκε πάνω στο φουλάρι της κοπέλας το DNA του. Ο δράστης μόλις 17 ετών ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του και η δίκη του έχει προγραμματιστεί για τη νέα χρόνια.

Ωστόσο ο εισαγγελέας είπε ότι ο ύποπτος μπορεί να αλλάξει την κατάθεσή του και να πάρει πίσω την ομολογία του καθώς δεν έχει παραδεχτεί ότι βίασε την 20χρονη Maria. O μετανάστης η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ζούσε φιλοξενούμενος σε μια οικογένεια στην πόλη. 

Η δεσποινίς Ladenburger εργαζόταν εθελοντικά σε καταυλισμό προσφύγων και σπούδαζε ιατρική σε πανεπιστήμιο της πόλης Freiburg. Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν γνώριζε τον δολοφόνο της. Η Maria ήταν κόρη του Dr. Clemens Ladenburger, ο οποίος είναι διακεκριμένος δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Στις 26 Οκτωβρίου ο πατέρας της και η μητέρα της Frederika τίμησαν τη μνήμη της με έναν επικήδειο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine: «Η 19χρονη Maria ήταν η μοναδική ακτίνα φωτός για την οικογένειά μας και έτσι θέλουμε να παραμείνει. Ευχαριστούμε τον Θεό για αυτό το δώρο που μας έκανε. Τώρα ξέρουμε πως είναι ασφαλής μαζί του».

Μετά από αυτό το περιστατικό οι αρχές πιέζουν την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ επειδή από το 2015 άνοιξε τα σύνορα και πέρασαν στη χώρα περισσότεροι από 1 εκατομμύριο μετανάστες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...